Sophie Hesselink

Afbeelding
Sophie
“Van medewerkster tot manager”
Sophie Hesselink
Hotel Management student

Sophie Hesselink (21) was na het behalen van haar havo-diploma op zoek naar een brede vervolgopleiding. Die vond ze in de bachelor Hotel Management in Leeuwarden. Sophie vindt de diversiteit in de opleiding prettig en dit zorgt ervoor dat ze naar haar opleiding in diverse functies terecht kan komen. Daarnaast vindt ze de praktijkmomenten in de opleiding, maar ook in haar bijbaantje, heel prettig. “Dit heeft mij waardevolle praktijkervaring opgeleverd.” 

Als toekomstige student aan Hotel Management School Leeuwarden, vraag je je wellicht af hoe een typische dag eruitziet, hoeveel vrije tijd je hebt naast je studie, en welke carrièrekansen deze opleiding biedt. Ik wil je daar graag wat meer over vertellen! 

Brede vervolgstudie 

Meer dan drie jaar geleden, toen ik nog een 18-jarige student was uit Saasveld, Overijssel, zocht ik naar een brede opleiding na het behalen van mijn havo-diploma. Hotel Management School Leeuwarden bleek de perfecte keuze te zijn, omdat deze opleiding niet alleen draaide om het werken in hotels, maar ook om vakken zoals financiën, marketing, Human Resource Management en nog veel meer. Deze diverse vakken boden mij de kans om in verschillende functies te kunnen werken na het afronden van mijn studie.

Een typische dag op school 

Een doorsnee dag in Leeuwarden begint gewoonlijk met een gezellig kopje koffie of thee met je klasgenoten voordat de lessen beginnen. Tijdens de lessen krijgen we duidelijke uitleg en hebben we alle tijd om samen aan opdrachten te werken. En tijdens de pauze? Dan eten wij vaak in Foodcourt, waar onze medestudenten hun praktijkervaring opdoen en waar we lekker kunnen lunchen. Gedurende de hele opleiding loop je trouwens praktijk in één van de afdelingen binnen ons eigen Notiz Hotel, Restaurant Wannee of in de diverse kantines. Dat vond ik heel fijn! Hierdoor wist ik steeds meer welke kant ik wel op wilde gaan en ook natuurlijk wat niet goed bij mij past.

Van medewerkster tot manager 

In je eerste jaar ga je al aan de slag op het niveau van een medewerker tijdens je praktijk. In het tweede jaar krijg je de kans om als supervisor aan de slag te gaan en tijdens jaar drie werk je op managerniveau in de praktijkafdelingen. Alles wat je leert in die eerste drie jaren komt samen in je afsluitende stage van tien maanden in het vierde jaar. 

 

Daarnaast heb ik nog steeds een bijbaantje in een hotel en restaurant in Twente en dat heeft me echt waardevolle praktijkervaring opgeleverd. Ik werk daar voornamelijk in de bediening, maar ik doe ook deels receptiewerk, zoals gasten in- en uitchecken. Dit leer je bijvoorbeeld ook in je eerste jaar.

Verandering 

Door deze studie ontdek je niet alleen wat je wél leuk vindt, maar ook wat je niet wilt. Oorspronkelijk wilde ik in Human Resource Management werken, maar nu tijdens mijn stage realiseer ik me dat ik niet de hele week op kantoor wil zitten. Nu zou ik graag een carrière willen waarin ik deels op kantoor werk en deels actief ben op de werkvloer, bijvoorbeeld in de evenementenindustrie.