Sophie van der Veldt

Afbeelding
ervaringsverhaal-sophie-van-der-veldt.jpg
“Je bent zelf verantwoordelijk voor je studieverloop”
Sophie van der Veldt
Alumna Ad Finance & Control

Sophie van der Veldt (22) werkt bij Verheul Groep op de afdeling Volmacht, waar ze zich onder andere bezighoudt met polis verwerking, aanvraagopmaak en administratief werk rondom verzekeringen. Ze voelde dat ze meer uit zichzelf kan halen en koos daarom voor de Ad Finance & Control duaal, waarmee ze haar werk combineert met studeren.

Toevallig aan de slag
“Bij Verheul Groep ben ik eigenlijk toevallig terechtgekomen; via via hoorde ik dat ze iemand zochten op de afdeling Volmacht. Dat is vooral administratief werk. Prima voor nu, maar ik mis toch het klantcontact. Ik was hiervoor namelijk bedrijfsmanager in de horeca, maar dan heb je al snel geen doorgroeimogelijkheden meer. Daarom wilde ik iets anders. Ik heb nu als doel om hier als adviseur aan het werk te gaan, maar daar heb ik dus –naast WFT-certificaten– mijn Hbo-papiertje voor nodig. Dat laatste vind ik nu het belangrijkst, daar toon ik een bepaald denkniveau mee aan.”

Steun van de werkgever
“Zelf had ik er niet over nagedacht om verder te studeren, maar mijn teamleider kwam ermee om deze opleiding te doen. Nadat ik me erin had verdiept, leek het me een goed idee en ik vond het een fijn idee dat het geen fulltime opleiding is en zo toch een diploma behaal. Mijn teamleider is nu mijn bedrijfscoach. Bij hem kan ik terecht voor informatie en wanneer ik meer tijd nodig heb voor schoolwerk, dan krijg ik die. De opleiding is breed en sluit aan bij wat ik in de toekomst ga doen, of ik nou in verzekeringen blijf of niet.”

De juiste studievorm
“Ik vind het leuk om projectmatig te werken en dat zit ook veel in deze studie. Je doet daarnaast veel onderzoek; er zijn veel minder toetsen en het is niet simpel theorie stampen. Je gaat meteen in de praktijk aan de slag bij je werkgever. In de toekomst hoop ik iets te kunnen leveren waar Verheul iets aan heeft. Ik moet trouwens nog wel wennen aan de manier van lesgeven hoor. Soms zou ik wel wat meer les willen, gewoon in de collegebanken. Je bent echt zelf verantwoordelijk voor je studieverloop en dat je stof voor jezelf herhaalt.”

Flinke uitdaging
“Het is een pittige studie om naast je werk te doen, dus dat betekent ook wel wat voor je sociale leven. Je bent er sowieso een vrijdag per week en een deel van het weekend mee bezig. Tot nu toe is het de moeite waard; je moet er wat voor overhebben. Ik wil mijn kennis verbreden, zodat ik zelfverzekerd kan groeien in mijn werk.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Ad duaal Finance & Control.