Thijs van Dijk

Afbeelding
ervaringsverhaal-thijs-van-dijk.jpg
“In de periode dat de horeca op slot zat en ik geen praktijkuren kon maken, heb ik mijn studie meer toegespitst op mijn persoonlijke ontwikkeling. Hoe word ik de beste ondernemer die ik kan zijn?”
Thijs van Dijk
Student Hotel Management School

Thijs van Dijk (22) houdt van variatie. Alleen maar met z’n neus in de boeken zitten, is niks voor hem. Met zijn Middelbare Hotelschool diploma op zak doet hij nu de flexibele studie Hotel Management School, naast zijn werk in een restaurant. En dat bevalt hem uitstekend.

“Mijn belangrijkste reden om duaal te studeren, is dat ik ernaast kan blijven werken. Ik werkte al bij een grand café en dat vind ik hartstikke leuk. Ik wilde alleen wel verder leren. Op deze manier kan dat. Per week studeer ik 16 uur en werk ik 24 uur. Normaal gesproken dan. Tijdens de corona-maatregelen in het najaar van 2020 lag dat natuurlijk anders.”

“Tot nu toe gaat het prima om lekker in het normale tempo mee te gaan. Hoewel je een flexibele studie kunt versnellen of on hold zetten probeer ik dit te vermijden, want dan ga je niet meer gelijk op met je groepsgenoten. Het gat tussen mbo en hbo is wel vrij groot merk ik. Daarom vind ik het fijn om bepaalde dingen nog eens te herhalen. Gelukkig is ook dát een optie. Gewoon even terug in de materie en je zit er weer helemaal in.”

“Wat mij vooral bevalt aan Flexibel studeren is dat er veel minder druk op je schouders ligt dan bij een voltijdstudie. Er hoeft geen propedeuse te worden gehaald, punten te worden gescoord, alles gaat wat relaxter. Ik haal mijn modules in de vorm van infographics, vlogs, rapporten of presentaties en kan zelf kiezen welk product het beste bij me past én wanneer ik dit maak. Ik kan na een werkdag ’s avonds bijvoorbeeld nog prima een rapport schrijven, maar me concentreren op lesstof uit een boek is dan niks voor mij.”

“In de periode dat de horeca op slot zat en ik geen praktijkuren kon maken, heb ik mijn studie meer toegespitst op mijn persoonlijke ontwikkeling. Hoe word ik de beste ondernemer die ik kan zijn? Dit soort dingen overleg ik met mijn studiecoach, met wie ik contact kan opnemen wanneer ik het nodig heb. Ook het contact met medestudenten is fijn. We geven feedback op elkaars producten en leggen elkaar dingen voor.”

“Waar je rekening mee moet houden als je een flexibele studie overweegt? Dat het handig is om al wel een beetje voorkennis te hebben van de materie - ik werkte al in de horeca voordat ik met de Hotelschool begon - en dat je discipline moet kunnen opbrengen. Deze vorm van studeren geeft je veel vrijheid, dus als je geen discipline hebt, moet je het niet doen.”