Tijmen Knol

Afbeelding
ervaringsverhaal-tijmen-knol.jpg
“Het grootste verschil tussen het eerste jaar en het tweede jaar van Docent Theater is de switch van spelen naar maken.”
Tijmen Knol
Tweedejaars student Docent theater

"Hoi! Mijn naam is Tijmen, ik ben 18 jaar en ik zit in het tweede jaar van de opleiding Docent Theater op NHL Stenden in Leeuwarden."

Keuze voor docent theater

"Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat theater een van mijn grootste hobby’s is en ik er graag mijn beroep van wil maken. Bovendien vind ik de veiligheid en de mogelijkheden die het docentschap biedt erg fijn.
Het leukste aan de opleiding is de variatie in lessen en het plezier en de kennis die je van de lessen krijgt. Daarbij vind ik de sfeer die wij als opleiding met elkaar creëren heel fijn."

Opleidingservaring

"Het grootste verschil tussen het eerste jaar en het tweede jaar van Docent Theater is de switch van spelen naar maken. In het eerste jaar leer je vooral veel over verschillende manieren van acteren, terwijl de focus in het tweede jaar ligt op regisseren en het maken van je eigen scenes.

Kwaliteiten die je op deze opleiding kunnen helpen zijn plezier hebben in het spelen en maken van theater. Ook wordt er op de opleiding veel samengewerkt in groepsverband en met de andere jaargangen. Het is dus belangrijk om goed samen te kunnen werken. Daarbij is het van belang dat je enthousiasme en plezier over kunt brengen.

Ik heb nog niet echt een specifiek doel voor de toekomst. Er zijn namelijk een heleboel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld voor de klas staan op basis-, voortgezet- of middelbaar beroepsonderwijs. Je kunt educatief materiaal kunnen maken aan de hand van voorstellingen of tentoonstellingen, maar je kan bijvoorbeeld ook als trainingsacteur werken bij de politie. Al deze richtingen zijn mega interessant."

Advies voor toekomstige studenten

"Wat ik aankomende studenten mee zou willen geven is om het gewoon te doen. Als je ook maar een klein beetje denkt dat dit vak je leuk lijkt, doe het. Kom op de online open dagen en vooral ook de audities, want die geven een enorm goed beeld van de sfeer en de lessen."