Valerie Sanglay

Afbeelding
Valerie
“Verandering omarmen, van de kusten van Aruba tot de horizon van Leeuwarden.”
Valerie Sanglay
Hotel Management student

De 24-jarige Arubaanse Valerie Sanglay is gaan houden van Design Based Education. “Hier op school duiken we in praktijkervaring door samen te werken met bedrijven uit het werkveld.” Valerie werd aangetrokken tot Leeuwarden door de charme van de stad. Hier woont ze nu en is ze ook actief lid van de studentenvereniging Dionysus. Ze vertelt graag hoe ze het wonen en studeren hier ervaart. 

Design Based Education 

Het onderwijs op Aruba draaide allemaal om theorie en toetsen, een wereld verwijderd van het DBE-systeem aan Hotel Management School. Hier vinden we een unieke balans tussen theorie en praktijkgericht leren, en ik moet zeggen, ik ben van DBE gaan houden. Hier op school duiken we in praktijkervaring door samen te werken met bedrijven uit het werkveld. Het is een ideale manier om onze kennis in de praktijk te brengen. Ik ben deze benadering veel meer gaan waarderen, en het heeft mij al veel gebracht.

Restaurant Wannee, Notiz Hotel & Canteen 

Mijn allereerste praktijkervaring was in de Canteen van NHL Stenden, en later in de keuken van Restaurant Wannee. Ik had nog nooit in een keuken gewerkt buiten die van mij thuis. Ik heb veel verschillende afdelingen ontdekt, waaronder de front office bij Notiz Hotel, de keuken, Canteen, Foodcourt en Catering. Maar als ik een favoriet moet kiezen, dan is het de front office. Ik heb drie jaar bij een front office gewerkt op Aruba, en er is niets leuker dan het verbinden met gasten en hun ervaring onvergetelijk maken. 

Charme van een kleine stad 

Waarom Leeuwarden? Ik werd aangetrokken door de charme van de kleine stad, een groot verschil met de enorme steden die Nederland heeft. Ik wilde iets nieuws ontdekken, mensen ontmoeten uit diverse landen van de wereld. In eerste instantie verbleef ik een jaar in Student Stay, en nu deel ik een appartement met mijn vriend, die net zo gepassioneerd is van de gastvrijheidsindustrie. Ons appartement voelt als een thuis weg van huis, en we vinden het heel leuk om in het weekend met vrienden een drankje te doen en het stadscentrum van Leeuwarden te verkennen. 

Extra-curriculaire activiteiten 

Naast student ben ik een actief lid van de studentenvereniging Dionysus, waar we wijnproeverijen hebben en om de twee weken naar de bar gaan. Mijn vriend en ik hosten ook een podcast en maken video's, waar we praten over cultuur, het leven in Nederland, Aruba, en meer. Het aanpassen aan de Nederlandse directheid en de verschillende typen klimaat waren echt cultuurschokken, maar ik begin de directheid en het weer eigenlijk leuk te vinden! 

Ik ben ook de voorzitter van het Social Media Team van Hotel Management School Leeuwarden. Deze rol is een geweldige kans die onze school biedt, waardoor ik mijn passie voor sociale media en marketing kan uiten en tegelijkertijd leiderschapsvaardigheden kan leren.  

Wereldwijd netwerk 

Mijn leukste ervaring tijdens mijn studie is het verbinden met mensen van over de hele wereld. Het ontmoeten van individuen uit diverse culturen en achtergronden heeft mijn leven verrijkt en een groot netwerk gecreëerd dat waardevol zal zijn in de toekomst. Wat betreft de toekomst, wil ik mijn bachelordiploma behalen en misschien een master volgen. Ik weet helaas nog niet of ik mijn afsluitende stage van 10 maanden in Nederland wil doen of toch weer op Aruba.