Meet the Health Innovators

Klinkt ‘innovatiespecialist op het gebied van zorg en welzijn’ als muziek in de oren maar ben je toch nog niet helemaal overtuigd of de masteropleiding Health Innovation de perfecte match voor jou is? Ben je al bij een open dag geweest en heb je onze docenten gesproken maar wil je nog net iets meer sfeer proeven? Ben je vanuit je praktijkorganisatie geïnteresseerd in de mogelijkheden (voor jezelf of je collega's) tot het deeltijd volgen van de masteropleiding Health Innovation of ben je geïnteresseerd in samenwerken? Op maandag 13 mei organiseren we het event 'Meet the Health Innovators’, zowel studiekiezers als professionals zijn van harte welkom.  

Niet alleen volg je een proefcollege en krijg je de kans om alle ins en outs van de masteropleiding Health Innovation te ontdekken. We gaan ook in gesprek met alumna Charlotte Lina die haar praktijkervaringen met ons deelt. Aansluitend maak je tijdens de Meet the Masters markt kennis met de innovatieve ontwerpen van onze huidige masterstudenten Health Innovation. Maandag 13 mei presenteren zij hun prototypes, gezamenlijk met de masterstudenten Serious Gaming en Design Driven Innovation. Zien we jou maandag 13 mei?

Proefcollege Creatief Innoveren
  

Het zorg en welzijnsveld staat voor enorme uitdagingen de komende jaren. Innovatie lijkt hard nodig, toch komen veel innovaties niet of nauwelijks van de grond. Hoe ‘dwingen’ we onszelf met een meer (co-)creatieve blik te kijken naar dit grote maatschappelijke vraagstuk, zodat we tot vindingrijke en meer effectieve oplossingen komen? Tijdens dit interactieve proefcollege presenteren we de eerste stap om dergelijk vraagstukken vanuit een creatieve benadering te tackelen. Dit geeft een goed beeld van de verdere inhoud van de opleiding Health Innovation.  
 

Praktijkervaringen  

Charlotte Lina is innovatieadviseur bij Vilans, de kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. Hier adviseert, inspireert en ondersteunt Lina bij structureel en duurzaam innoveren. Eerder werkte ze als projectmanager Innovatie bij Siza waar ze zich bezig heeft gehouden met het managen van projecten ter bevordering en ondersteuning van de digitale transitie, innovatie, implementatie, en borging van een proces of product. Daarvoor was zij werkzaam bij Academy Het Dorp waar ze zich heeft bezig gehouden met adviseren van zorgorganisaties en leveranciers over duurzame implementatie van technologische oplossingen in de dagelijkse praktijk van zorg- en ondersteuningsprocessen. Kortom, een schat aan ervaring op het gebied van (digitale) innovaties in de zorg- en welzijnssector.   
 

Meet the Design Masters   

Tijdens de Meet the Design Masters markt krijgen bezoekers de kans studenten te ontmoeten van de masters Health innovation, Serious Gaming en Design Driven innovation. Studenten van deze master opleidingen presenteren vandaag hun innovatieve ontwerpen. Ook geeft Bernard Maarsingh, specialist psycholoog in de vakgebieden Arbeid en Organisatie en Gezondheidszorg en nadrukkelijk bezig met vernieuwing in de zorg, een keynote.   

Het Meet the Design Master evenement is onderdeel van We Design the World (WDTW24).

Programma

  • 13.00u inloop met koffie/thee  

  • 13.30u Proefcollege & voorlichting master Health Innovation  

  • 14.30u In gesprek met alumna Charlotte Lina, innovatieadviseur bij Vilans  

  • 15.00u Meet the Masters markt 

  • 16.00 - 16.45u Keynote lezing door Bernard Maarsingh 

  • 17.00 - 18.00u Borrel

Locatie: NHL Stenden Hogeschool, Rengerslaan 10.