Master Health Innovation

M Health Innovation, Master, voltijd

Master Health Innovation: word dé innovatiespecialist in eHealth en eSocialWork.

Word je enthousiast van de digitale mogelijkheden die de zorg beter kunnen maken, zoals een serious game die revalideren leuker maakt? Of een virtual reality-omgeving die patiënten met chronische pijn helpt? Dan is de masteropleiding Health Innovation echt iets voor jou.

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).
  • Praktisch bezig met de vernieuwing in de zorg.
  • Alles over design thinking, eHealth en social technology.
  • Real-life cases van opdrachtgevers in de zorg- en welzijnssector.
  • Veel afwisseling in werkvormen.

Wat staat je te wachten?

De zorg verandert continu, er liggen enorme kansen voor digitale innovaties. Daarom ga jij bezig met slimme digitale oplossingen voor praktische problemen waar zorgverleners tegenaan lopen. Je brengt de theorie die je leert dus direct in de praktijk. Dat kan bij een van onze partners, maar je kunt ook zelf een werkplek zoeken. Of je werkt aan een lectoraatsproject, waarbij je onderzoek doet binnen je eigen domein. Een mooie manier om je kennis te vergroten en nieuwe deuren te openen.  

Studiekenmerken

Diploma

  • Master

Start studie

  • September

Locatie

  • Leeuwarden

Taal

  • Nederlands

Kosten

  • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
  • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Bekijk alle kosten
m_dizw_vt_sfeer

Toelatingseisen

Voor toelating tot de master Health Innovation heb je een bachelordiploma nodig, bij voorkeur van een verwante hbo-opleiding in het zorg- en/of agogische domein of op het gebied van zorgmanagement. Belangrijker dan het juiste diploma, is jouw affiniteit met het domein zorg en welzijn. 

Wil jij als vaktechneut, onderwijsexpert of bedrijfskundige jouw talenten inzetten in de zorg? Dan ben je van harte welkom. Meer informatie over toelating en inschrijving vind je op nhlstenden.com/toelating. 

Twijfel je of jouw opleiding voldoende aansluit bij het programma van de master? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Neem hiervoor contact met ons op via gijs.terlouw@nhlstenden.com 

Esther

“Je gaat echt iets betekenen voor de zorg”

studeren_lwd

Jouw loopbaan

Na het halen van het masterdiploma kun je aan de slag als adviseur of regisseur van vernieuwingsprocessen in de zorg. Als innovator en inspirator kom je met slimme oplossingen, die het leven van werknemers in de zorg én patiënten makkelijker maken.

Leren in de praktijk

Wij geloven dat je vooral leert door te doen. Daarom hebben we een uitgebreid netwerk van praktijkplekken, waar jij je theoretische kennis direct kunt toepassen op real-life cases uit het werkveld.

Studieduur

De reguliere studieduur is 1 jaar. Binnen de opleiding wordt er veel vanuit een ontwerpgerichte manier gewerkt. Je gaat aan de slag met het (her)ontwerpen van innovatieve oplossingen, maar richt je ook op het (her)ontwerpen van de sociale context waar de toepassing voor bedoeld is. Design Research biedt de leidraad voor de inhoud van de master, maar ook thema’s zoals veranderkunde, creativiteit en ethiek komen aan bod.

Vergelijkbare opleidingen

Werk en studie combineren

Heb je al een baan in de zorg en wil je je met deze master verder ontwikkelen? Dan kun je deze opleiding ook in deeltijd volgen. Door de flexibiliteit zijn werk, privé en leren prima te combineren.

Opbouw studie

Fasen

De opleiding is verdeeld in 3 fases, waarvan de eerste twee bestaan uit 15 studiepunten, en de laatste fase uit 30 studiepunten.

Fase 1: Mini-cases (10 weken)

Je maakt kennis met ontwerpgericht onderzoek. Je leert wat er komt kijken bij het ontwerpen van innovatieve toepassingen. Je gaat aan de slag met diverse ontwerpmethodes en methodieken aan de hand van mini-cases. Dit doe je op school en in een atelier. Deze mini-cases worden aangeleverd door partners uit het werkveld. Iedere twee weken presenteer je jouw resultaten aan deze opdrachtgever uit de praktijk.

In deze fase maak je een start in de praktijk en houd je je bezig met een praktijkvraagstuk bij een organisatie. Je leert rekening te houden met de organisatorische en sociale context waarbinnen de innovatie een duurzame plaats moet krijgen.

Tijdens de laatste fase van de opleiding werk je aan jouw masterpiece en creëer je een oplossing voor het praktijkvraagstuk. Hoe dit ontwerp eruitziet, bepaal je in overleg met je praktijkleerplek en de opleiding. Je maakt concrete afspraken over wat je aan het einde van de opleiding oplevert.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Onderwijsconcept

NHL Stenden. Grensverleggend.

Door grenzen te verleggen bereik je meer. Daarom dagen wij je uit om jouw vaardigheden te versterken en nieuwe talenten te ontdekken. Deze uitdaging vindt niet alleen plaats in onze hogeschool; alles wat je leert pas je meteen toe op de werkvloer.
In kleine teams van studenten, docenten en onderzoekers werk je aan real-life vraagstukken. Je doet dit samen met andere disciplines en de gevonden oplossingen gebruik je direct in de praktijk. Je hebt zelf de regie over je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Je wordt onderdeel van het uitgebreide netwerk dat we hebben opgebouwd in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Onze innovatieve opleidingen sluiten aan bij wat het werkveld nodig heeft, nu en in de toekomst.
​Als ondernemende en vindingrijke professional zet jij straks jouw kennis om in grensverleggende oplossingen. Je ontwikkelt een doordachte visie en kijkt verder dan je eigen vakgebied. Daarom kies je voor NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maak jij straks het onmogelijke mogelijk

Nieuwsgierig hoe de opleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn het doet in vergelijking met andere opleidingen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl.