HBO-ICT

Verleg je grenzen met een hbo-master

Ben je op zoek naar verdieping en wil je uitblinken in jouw vakgebied? Met een professionele master van NHL Stenden word jij die expert die het onmogelijke mogelijk gaat maken. NHL Stenden heeft een uitgebreid masteraanbod: van onderwijs, zorg & welzijn tot management, communicatie en techniek.

Bekijk onze masteropleidingen

Specialist in jouw vak

Met een professionele master van NHL Stenden ontwikkel je een brede theoretische basis en leer je praktijkgericht onderzoek doen. Hiermee kun jij over de grenzen van je vakgebied kijken en vraagstukken vanuit verschillende standpunten belichten. Je creëert een innovatieve blik om complexe problemen op te lossen voor organisaties en bedrijven. Vanaf het begin van je master ben je van meerwaarde voor het werkveld en na afloop ben je klaar om jouw stempel op het vakgebied te drukken.

Verschil hbo-master en wo-master

Wetenschappelijke inzichten en onderzoeksmethoden die je direct kunt inzetten in de praktijk: dát zijn de grote pluspunten van een professionele hbo-master. Een professionele master is namelijk gelijkwaardig aan een universitaire master én het levert dezelfde internationaal erkende mastertitel van MA of MSc op.

Dankzij de praktische insteek van de professionele master geef je een boost aan je carrière. Dat is het verschil met een universitaire master. Bij een wo-master draait het voornamelijk om de theorie. Voor het volgen van een hbo-master kun je niet zonder de beroepspraktijk. Je voert onderzoek namelijk uit in het werkveld.

De voordelen van een professionele master

  • Wetenschappelijk inzicht met een praktische insteek
  • Werken op basis van doordachte onderzoeksmethoden
  • Complexe vraagstukken aanpakken vanuit een multidisciplinair team
  • Je ontwikkelt je tot specialist in je vakgebied
  • Je ontvangt een internationaal erkende mastertitel

Een master iets voor jou?

De behoefte aan mastergeschoolde professionals is groot. Wil jij je verder specialiseren in je vak en draai je al een aantal jaren mee in de beroepspraktijk? Ben je daarnaast op zoek naar verdieping met een praktische insteek? Dan past een professionele hbo-master bij jou.

Voordelen voor werkgevers

Met een professionele masteropleiding investeer je als werkgever niet alleen in de ontwikkeling van werknemers, het is ook een grote meerwaarde voor de organisatie. Mastergeschoold personeel zorgt voor meer kennis, innovatie en onderzoek in de praktijk.

De voordelen van personeel met een mastertitel:

  • Innoveren op basis van praktijkgericht onderzoek
  • Vroegtijdig inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen, uitdagingen en kansen
  • Complexe praktijkvraagstukken oplossen
  • Actuele (vak)kennis op hoog niveau
  • Een multidisciplinaire aanpak voor vraagstukken