Online sessies over de Associate degree (Ad)

“Anders was ik nooit naar het hbo gegaan!”

Deze verzuchting is van een Associate degree (Ad) student. Veel schoolverlaters maken de stap naar het hbo niet, omdat ze niet weten dat de Ad bestaat. En toch blijkt voor steeds meer studiekiezers de Ad juist wél de mooiste stap naar het hbo te zijn.  En dat is niet toevallig. De Ad’s zijn beroepsgerichte praktische hbo-opleidingen die je al na 2 jaar kunt bekronen met het hbo-diploma. Het aanbod aan Ad-opleidingen groeit, zowel in de voltijdse als in de deeltijdse of duale vorm.

Omdat de Ad-opleiding nog zo onbekend is bij studiekiezers (en ook hun ouders) van mbo/vo is het een relevant thema voor docenten en studiebegeleiders. Daarom organiseert NHL Stenden Hogeschool op periodieke basis een online informatiesessie voor leerkrachten, studiebegeleiders, lob’ers en decanen van mbo/vo scholen.

In deze online sessie word je bijgepraat over wat een Ad-opleiding is en voor welke studenten dit een mooie kans is om de stap naar het hbo te maken. Meld je hier aan voor één van de online informatiesessies:

  • 9 november 2023 16.00 - 17.00