Afbeelding
FIRST® LEGO® League 

FIRST® LEGO® League 

NHL Stenden Hogeschool, ROC Friese Poort en CSG Liudger organiseren de FIRST LEGO League in Friesland. Ontdek op deze pagina alles over FIRST® LEGO® League!  

Wat is FIRST® LEGO® League? 

De FIRST® LEGO® League is een internationale gemeenschap voor kinderen van 4 t/m 15 jaar, die is opgedeeld in 3 divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken. 

FIRST® LEGO® League Challenge  

Er zijn 3 divisies, waarvan NHL Stenden samen met ROC Friese Poort en CSG Liudger de FIRST® LEGO® League Challenge organiseert voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. Het event heeft ieder seizoen een nieuw thema dat betrekking heeft op een probleem dat zich wereldwijd voordoet. Bij het thema hoort een uitdaging die onderzocht wordt door de kinderen die meedoen en waarvoor zij een oplossing gaan zoeken.   

Thema 

Het thema voor het seizoen 2022-2023 is SUPERPOWEREDSM! In de SUPERPOWERED uitdaging onderzoeken FIRST® LEGO® League teams waar energie vandaan komt en hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt en zetten vervolgens hun superkrachtige creativiteit aan het werk om te innoveren voor een betere energietoekomst.

Doe mee!

De inschrijving voor 2022-2023 is gesloten, maar wil je volgend jaar graag met één of meer teams meedoen? Dat kan! Kijk voor een toelichting op het project op www.firstlegoleague.nl en neem contact op met Mirjam Hermanides, projectcoördinator FIRST® LEGO® League Leeuwarden, via firstlegoleague@nhlstenden.com

Aftermovie 2021-2022

Benieuwd hoe de FIRST® LEGO® League Leeuwarden er uit ziet? Bekijk de aftermovie 2021-2022!

Afbeelding
Basisschool st. Michael winnaar FIRST® LEGO League Regiofinale Leeuwarden bij NHL Stenden

Nieuws | maandag 23 januari 2023

Scholen uit Heerenveen en Harlingen winnen finaletickets voor FIRST® LEGO® League

Contact 

Mirjam Hermanides
Projectcoördinator FIRST® LEGO® League Leeuwarden
firstlegoleague@nhlstenden.com

Partners 

FIRST® LEGO® League Friesland is een samenwerking tussen NHL Stenden Hogeschool, ROC Friese Poort en CSG Liudger.

Afbeelding
NHL Stenden
Afbeelding
ROC Friese Poort
Afbeelding
logo-csg-liudger