Lees meer over studeren aan het MIWB

Adres, parkeren en OV

Adres

Dellewal 8
8881 EG West-Terschelling
miwb@nhlstenden.com
+31 (0)58 251 1660

Postadres

Postbus 26
8880 AA West-Terschelling

Openingstijden

  • maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 18.00 uur

Routebeschrijving naar Harlingen

Openbaar vervoer

Overdag rijdt elk half uur de trein van Leeuwarden naar Harlingen Haven. Direct voor de vertrekhal van de veerboten stoppen de streekbussen en Interliner. Voor reisinformatie over het openbaar vervoer kun je www.9292ov.nl raadplegen.

Reizen met de auto

Reis je met de auto, volg dan op de N31 de afrit Harlingen. Ook vanaf de Afsluitdijk en Sneek is dit de route. Op het terrein voor de vertrekhal mag je hooguit een kwartier parkeren. Onder de Waddenpromenade is een parkeergarage. Ga je enige dagen naar Terschelling, parkeer dan op het langparkeerterrein Tjerk Hiddes bij de sluizen. Vanaf het parkeerterrein rijdt een pendelbus die aansluit op de veerdiensten.

Veerdiensten

Rederij Doeksen is verantwoordelijk voor de veerdienst tussen Harlingen en Terschelling. De overtocht naar Terschelling met de reguliere veerdienst duurt ongeveer twee uur. Met de sneldienst duurt de overtocht ongeveer 45 minuten. Meer informatie over de vertrektijden en online boekingen vind je op de website van Rederij Doeksen. Het adres van de veerbootterminal in Harlingen is: Waddenpromenade 5, 8861 NT, Harlingen. 

Aankomst Terschelling

Met de boot kom je aan in het dorp West-Terschelling. Aansluitend op alle veerdiensten staan bij de veerterminal taxi's en bussen klaar. Met de bus neem je de bus richting 'Oosterend'. Na circa 5 minuten kun je uitstappen bij halte WestCord hotel Schylge. Het Maritiem Instituut bevindt zich naast het hotel.

Je kunt ook lopend naar het Maritiem Instituut. Over de Willem Barentszkade langs de rijkshaven en de jachthaven doe je daar circa 15 minuten over.