Afbeelding
Header minormarkt
Afbeelding
Header minormarkt
Minor

Education in South Africa

"Education is the most powerful weapon which you can use to change the world" (Mandela, 2003).
Start in
februari & september
Ec
15 ECTS
Locatie
Zuid-Afrika

Volgens de Bill of Rights van de grondwet van Zuid-Afrika hebben alle Zuid-Afrikanen recht op basisonderwijs, inclusief basisonderwijs voor volwassenen en toegang tot vervolgonderwijs. De staat heeft de plicht om, door middel van redelijke maatregelen, dit onderwijs geleidelijk beschikbaar en toegankelijk te maken.

Zuid-Afrika heeft een van de hoogste percentages overheidsinvesteringen in onderwijs ter wereld. Met ongeveer 7% van het bruto binnenlands product (BBP) en 20% van de totale staatsuitgaven geeft de overheid meer uit aan onderwijs dan aan enige andere sector. Tegelijkertijd wordt de kwaliteit van het onderwijs in Zuid-Afrika vaak bekritiseerd en vandaag de dag zijn er nog steeds enorme verschillen tussen elitaire privéscholen en slecht gefinancierde gemeentescholen.

Deze minor laat studenten kennismaken met een andere culturele omgeving waarin docenten opereren; Culturele gevoeligheid is niet alleen een eigenschap die veel mensen van de wereld missen, het is ook iets dat je kunt ontwikkelen tijdens je studie in Zuid-Afrika. Je zult je studieplek op de lange termijn echt ervaren, lokale kennis opdoen, zoals hoe ze socialiseren, communiceren, hun eten bereiden, welke toeristenvallen je moet vermijden en hoe je het meeste uit je nieuwe stad Port Alfred kunt halen. Je blootstelling aan veel verschillende soorten mensen zal je niet alleen helpen om je sociale vaardigheden te ontwikkelen, maar het zal je ook een betere kennis van anderen geven.

Inhoud van de minor

Kijk voor meer informatie over deze minor op de Engelstalige website

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding tot leraar basisonderwijs en is alleen te volgen door studenten van de Pabo en ITE. 

Studiekenmerken

Start in
februari & september
Locatie
Zuid-Afrika
Taal
Engels
EC's
15 ECTS
Type minor
Voor specifieke hbo-opleiding(en)

Vragen?

Heb je vragen over deze minor, stel ze via het online formulier.

Stel je vraag