Ben jij nog een match met je baan? 5 tips om je hart te volgen

Je eerste liefde. Je allertrouwste viervoeter. Of de partner van je leven met wie je al jaren samenwoont. Liefde; de vonken kunnen ervan afspatten. Maar…Het vuurtje kan ook uitdoven. Zeg ‘ns eerlijk: ben jij nog een match met je baan? Of is het hoog tijd om je hart te volgen? Wij geven je met alle liefde 5 tips.

1. Denk in mogelijkheden

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Het is een vraag die best lastig te beantwoorden is. Wat helpt, is om deze vraag heel concreet te maken. Wat zou je het liefste doen als je álle mogelijkheden hebt? Dus los van geld, achtergrond of ontbrekende kennis. Snoer dat zeurstemmetje in je hoofd, dat direct allerlei problemen opsomt, even de mond. Denk niet in moeilijkheden maar in mogelijkheden. Pas als je weet wat je echt graag wilt, kun je onderzoeken wat je volgende stap is om dit te bereiken.

2. Maak een moodboard

Ben je niet zo’n geboren poëet en vind je het lastig om je wensen onder woorden te brengen? Probeer dan in beelden te denken. Je brein werkt visueel namelijk op een andere manier. Door in magazines, boeken of tijdschriften op zoek te gaan naar ideeën en afbeeldingen die bij je passen, laat je je gedachten veel makkelijker de vrije loop. Breng al deze ideeën samen in een moodboard. Zo krijgt jouw wens letterlijk vorm en kun je makkelijker beslissingen over je vervolgstap nemen.

3. Zoek de kracht uit je kindertijd

‘Zeg, wat wil jij nou later worden?’ Die vraag werd je als kind ongetwijfeld talloze keren gesteld. Maar weet je eigenlijk het antwoord nog? Ga eens bij jezelf na: wat vond ik als kind leuk om te doen? Waar werd ik blij van? Waar was ik goed in? Vaak ligt daar de sleutel om te doen waar je van nature gelukkig van wordt. Met andere woorden: dat talent van vroeger is de kracht van nu.

4. Ga op pad met de buurman

Op feestjes hoor je vaak de mooiste verhalen van vrienden, familie of buren die vol passie vertellen over hun baan. Zo’n baan zou jij ook wel willen. Nou dan. Vraag eens of je een dagje mee op pad mag. Ontdek of die droombaan in het echt ook zo’n feestje is. Twijfel je of je dit wel durft te vragen? Nergens voor nodig. Grote kans dat je buurman, vriendin of oom je met liefde een dag meesleept. De uitgelezen kans om geheel vrijblijvend te snuffelen aan je toekomst.

5. Heb het lef het vertrouwde los te laten

Weet je nog je eerste liefde? Die vonken in het begin, waarna het vlammetje in de loop der jaren langzaam doofde? Met pijn in je hart zette je er uiteindelijk een punt achter. Zo gaat dat bij een carrièreswitch ook. Je geeft iets vertrouwds op voor een nieuw avontuur. Een nieuwe liefde waar je hard voor moet werken. Spannend, want hoe je het ook wendt of keert: je loopt het risico om te falen. Zo werkt dat nou eenmaal in het leven. Love hurts. Maar weet één ding zeker: zonder lef geen liefde.

Afbeelding
608x312px_roze

Wil jij ook weer verliefd worden op je baan?

Kom naar één van onze voorlichtingsevenementen en ontdek of deeltijd studeren iets voor jou is!