Coming-Outdag

Afbeelding
idare2

Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day), die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders openlijk voor hun seksuele voorkeur of genderidentiteit uitkomen: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Out Day vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en is sinds 2009 ook in Nederland een speciale dag.

Vanuit NHL Stenden omarmen we diversiteit en inclusie. Ons uitgangspunt is dat iedereen, ongeacht geslacht, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, beperkingen in welke vorm dan ook, huidskleur en sociale of etnische achtergrond zich bij ons welkom en veilig mag voelen.  Vanuit deze gedachte willen we op Coming Out Day  speciale aandacht aan de LHBT+ groep besteden binnen onze hogeschool.

NHL Stenden is trots dat er binnen de hogeschool een groep studenten en medewerkers actief is binnen de groep NHL Stenden Pride. Deze groep staat open voor iedereen en heeft als doel de LGBT+ gemeenschap binnen de hogeschool zichtbaar te maken voor een ieder die behoefte heeft aan ondersteuning bij de coming-out, beschikbaar te zijn met informatie voor het onderwijs en als gesprekspartner te fungeren bij de hogeschool brede diversiteitsgedachte. En natuurlijk om ‘lawaai’ te maken bij LGBT+ feest- of gedenkdagen!

Dit jaar heeft Coming-Out Day een bijzonder tintje, het is ook de week waarin de Roze Zaterdag, een jaarlijks terugkerende landelijke manifestatie, wordt gehouden en deze keer in onze Friese hoofdstad.

Wat kun je deze week van coming-out dag tot en met Roze Zaterdag verwachten?

  • Op maandag 11 oktober zul je op social media van NHL Stenden maar ook op de social media van NHL Stenden Pride foto’s tegenkomen van ‘uit de kast komers’ of mensen die de gemeenschap een warm hart toebedelen.
  • Op dinsdag 12 oktober organiseert IDARE een webinar met het thema: ‘Pride!’. Deelname aan de webinar via deze link.
  • Op zaterdag worden er allerlei activiteiten georganiseerd op Roze Zaterdag, je vindt ons aan boord van een van de boten in de Canal Parade, op het plein voor de Neushoorn met informatie van NHL Stenden Pride samen met onze partners van de RuG, dBieb, Kunstkade, Koning & Koning, COC, Tumba, Friese Poort en Friesland College. Voor meer informatie check de website.
  • Oproep plant online een vlag via Regenboogvlaggen voor Fryslân 🏳️‍🌈 Doe mee: plant jouw vlag op de kaart! (regenboogvlaggenvoorfryslan.frl). Daarmee kun je laten zien dat iedereen welkom is in Friesland en erbij hoort, welke kleur je ook hebt, van wie je ook houdt of wilt houden.

Wil je meer weten over NHL Stenden Pride, meld je dan aan via deze link.