DBE workshop voor bedrijfsleven

Open up is het thema voor de opening van het nieuwe studiejaar van NHL Stenden. De deuren kunnen en mogen letterlijk weer open! Op dinsdag 7 september organiseert NHL Stenden in dit kader een workshop voor de contacten in het bedrijfsleven. In deze interactieve workshop nemen de lectoren Job van ’t Veer en Migchiel van Diggelen ondernemers mee in de wereld van het onderwijsconcept van de hogeschool: Design Based Education (DBE).

Ondernemers die op zoek zijn naar een frisse blik voor hun bedrijfs- of organisatievraagstuk zijn van harte welkom. Want hoe werk je samen met studenten, docenten en onderzoekers en vind je een oplossing op maat? In de workshop van onze lectoren Job van ’t Veer en Migchiel van Diggelen kunnen ondernemers ontdekken hoe NHL Stenden en het bedrijfsleven samenwerken. En wat praktijkgericht onderzoek zoal kan opleveren. Studenten van NHL Stenden werken met het unieke onderwijsconcept Design Based Education wat een perfecte bodem is voor praktische innovatie op maat waar de eindgebruiker echt wat aan heeft.

 Programma

  • 11:45: Lunch!
  • 12:00: Uitleg Migchiel van Diggelen over DBE Studenten vanuit verschillende opleidingen (Van ICT tot Social Work) kijken met een frisse en andere blik. Daar komen vaak innovatieve oplossingen uit voort. Hoe doen we dat samen met bedrijven en organisaties? Open Up voor een sterkere verbinding van onderwijs, onderzoek en organisaties en bedrijven!
  • 12:10: Uitleg Job van ’t Veer over hoe je tot innovatie kunt komen Anders en creatief kijken naar problemen. Dat willen we natuurlijk allemaal. Hoe werkt dat in de praktijk?
  • 12:30: Aan de slag Binnen 10 minuten word je door Job en Migchiel aan het werk gezet. Learning by doing!
  • 12:45: Wrap up Vragen? Ervaringen delen? Netwerken?

Locatie

Rengerslaan 10 – Leeuwarden

A0011

Meer nieuws