De appelbokaal gaat naar Lanja Göttgens als NHL Stenden Docent van het Jaar

Afbeelding
NHL Stenden Docent van het Jaar

Lanja Göttgens (34) is woensdagmiddag uitgeroepen tot NHL Stenden Docent van het Jaar. In de theaterzaal van de hogeschool nam de docent Pedagogiek het in de finale op tegen acht collegadocenten. Als winnaar van de verkiezing maakt Lanja volgend jaar april kans op deelname aan de landelijke wedstrijd.

De jury – bestaande uit Oscar Couwenberg (College van Bestuur), Marjan Scholman (directeur OO&I), Ivet Somers (Student Advisory Board DLWO) en Bastiaan Kramer (HMR) – prees Lanja’s kijk op goed docentschap en haar visie op het toekomstig onderwijs. Want hoe onderwijs er in 2030 uit zou moeten komen te zien, was de vraag tijdens de eindronde.

In de eindronde zaten naast Lanja ook Cornelis van der Klaauw (docent Ruimtelijke Ontwikkeling) en Ellen van der Spoel (docent Tourism Management). Zij waren door de jury, op basis van hun pitch in de eerste ronde, uitgeroepen tot de finalisten. Uit handen van presentator Jaap Sanders ontving Lanja de appelbokaal, bloemen en een voucher, te besteden bij Notiz Hotel en Restaurant Wannee.

De overige kandidaten waren:

  • Anna Diachkova (academie Hotel Management School)
  • Jos Foppele (academie ICT & Creative Technologies)
  • Boukje Grandke (academie International Business Administration)
  • Johan Hiemstra (academie Social Studies)
  • Pieter de Jong (academie Economics & Logistics)
  • Marnik Steenge (academie Economics & Logistics)

Landelijke verkiezing

Lanja maakt als NHL Stenden Docent van het Jaar kans op deelname aan de landelijke verkiezing in april 2023. De organisatie hiervan is in handen van ISO (Interstedelijk Studenten Overleg). Naast de eretitel ontvangt de winnaar een prachtige bokaal, een beurs t.w.v. 25.000 euro te besteden aan onderwijsinnovatie en een 'erezetel' in het bestuur van het Comeniusnetwerk.