Deurklinken Corona-proof maken met 3D printen

Afbeelding
Deurklinken Corona-proof maken met 3D printen

Medewerkers van NHL Stenden bereiden zich voor om straks de deuren weer veilig te kunnen openen. Bijvoorbeeld door het 3D printen van Corona-proof deurklinken.

Geraldine Schnelting print thuis hendels voor aan de deurkruk zodat je deze makkelijk met je elleboog kunt openen. Normaal doet ze onderzoek bij NHL Stenden Hogeschool in Emmen, maar toen de hogeschool dicht moest kon ze twee 3D printers mee naar huis nemen en zo haar onderzoek gedeeltelijk voortzetten. ‘Vanuit onze eigen facilitaire dienst kregen we de vraag of we konden zorgen voor Corona-proof deurklinken’, legt Schnelting uit. ‘Het bedrijf Materialise stelt hier een open-source ontwerp beschikbaar, die we zijn gaan printen en testen.’ Het resultaat is een hendel die je aan de deurklink bevestigt zodat je deze met je onderarm makkelijker kunt openen. Tegelijkertijd wordt het minder handig om de deur met je hand te openen.

‘De eerste hendels die ik produceerde bleken nog te makkelijk te breken, maar de tweede batch wordt steviger’, vervolgt Schnelting. ‘Dat komt doordat de hendel nu helemaal opgevuld wordt, terwijl er eerst nog holtes aanwezig waren. We hebben ook gekeken naar losse haken die iedereen zelf met zich meedraagt, maar dat bleek al snel te duur. Dan zou iedere medewerker en student zelf altijd zo’n hendel bij de hand moeten hebben, anders zou het niet werken.’

Meer weten?

Neem contact op

Afbeelding
Geraldine Schnelting
Afbeelding
geraldine.schnelting@nhlstenden.com