Documentaire Biocup te zien op Noordelijk Filmfestival

Hoe deel je je onderzoek op een toegankelijke manier met een groter publiek? Het lectoraat Open Innovatie van NHL Stenden heeft daar een oplossing voor gevonden: met een documentaire! Samen met twee studenten Communication- & Multimedia Design staat het lectoraat komende maand met hun documentaire ‘Biocup: Local Action for Global Impact’ op Noorderkroon.

"De Biocup is de eerste festivalbeker gemaakt van biologisch afbreekbaar en herbruikbaar plastic", vertelt onderzoeker Marije Boonstra. Voor het lectoraat Open Innovatie maakte ze een documentaire over het ontstaan van de Biocup. Daarvoor reisde ze samen met CMD-studenten Piter Reitsma en Jelmer Bal van Rolling Pictures door Noord-Nederland om op bezoek te gaan bij de hoofdrolspelers. Van initiatiefnemer Eileen Blackmore en producent LIMM Recycling tot lector Rudy Folkersma en suikerbietenboer Pieter Sikkema. 

Het doel van de documentaire is te laten zien hoe een duurzaam innovatieproces eruitziet en hoe verschillende stakeholders stuk voor stuk nodig zijn voor de transitie naar een duurzamere toekomst. De Biocup is in het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 ontworpen en is onderdeel van een groter Europees project genaamd BIOCAS. De provincie fryslân is hoofdpartner in het project dat wordt gesteund door ontwikkelingsfonds Interreg Europe.

Kom kijken

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden? De film is te zien op 12 november om 18:45 uur. Kijk hier voor meer info en tickets.