Eerste Ploegman Award uitgereikt aan student NHL Stenden

Op vrijdag 13 mei organiseerde de opleiding Accountancy van NHL Stenden Hogeschool in samenwerking met diverse partners uit het accountancy werkveld de allereerste Ploegman Award. De Ploegman Award is in het leven geroepen na het overlijden van Eenje Ploegman, hét boegbeeld van de opleiding. Aan het einde van de middag was het Iris van Diggelen die een geld bedrag van €1.000,- en de Ploegman Award in ontvangst mocht nemen. ‘’Ik vind het een eer dat ik de eerste winnares ben van de Ploegman Award’’. Van de 250 aanwezigen, waarvan een deel studenten en de familie van Eenje, waren alle 17 accountantskantoren aanwezig die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt.

Spectaculaire avond
Centraal tijdens de Ploegman Award stond persoonlijk leiderschap. Het was aan de deelnemende studenten om aan te tonen hoe zij dit thema hebben verweven in hun stage. Wanneer sta je in je kracht en wat zijn je valkuilen. Maar bovenal, hoe ga je hiermee om en hoe zorg je ervoor dat je de regie pakt? Iris verwoordde dit het best en wist daarmee de winst in de wacht te slepen. ‘’Met die €1000,- betaal ik mijn ticket naar Bali waar ik de minor The business consultant ga volgen. Zo kan ik mijn carrière alvast een extra boos geven’’. Om het thema kracht bij te zetten, was Jorien ter Mors aanwezig om te vertellen over persoonlijk leiderschap in haar sportcarrière. Jorien weet namelijk als geen ander hoe het is om doelen te stellen en om te gaan met druk, verwachtingen en teleurstelling. Het werd uiteindelijk een spectaculaire avond met een prachtig eerbetoon naar Eenje. Volgens de zussen van Eenje was deze eerste Ploegman Award boven verwachting en zou Eenje trots zijn geweest.

Ploegman Award
Eenje overleed in 2020 aan de gevolgen van kanker. Ze had een passie voor accountancy en haar betrokkenheid bij studenten was groot. Ze wilde het verschil maken en is daarom veel bezig geweest met het optimaliseren van de opleiding. Daarin zocht ze de samenwerking met de praktijk en liet communicatie en persoonlijk leiderschap een veel grotere rol spelen. Hetgeen waar Eenje voor stond, leeft nu voort in de Ploegman Award en haar familie heeft besloten om jaarlijks minimaal €1.000,- ter beschikking te stellen aan een succesvolle accountancy student.