Eerstejaarsstudenten NHL Stenden aan de slag bij Belastingdienst

Afbeelding
Eerstejaarsstudenten NHL Stenden aan de slag bij Belastingdienst

Een groep eerstejaars hbo-studenten van NHL Stenden gaat vanaf vandaag vijf maanden aan de slag bij de Belastingdienst in Leeuwarden. Al vroeg in hun studie maken studenten van de duale bacheloropleiding Finance, Tax and Advice (FTA) zo kennis met het werken in een fiscale omgeving. 

In totaal 30 getalenteerde FTA-studenten starten vandaag met een intensieve stage bij het kantoor van de Belastingdienst in Leeuwarden. De stage duurt in totaal vijf maanden. Na een grondige interne training gaan ze de eerste drie maanden met begeleiding aan de slag bij de Belastingtelefoon. Daar leren ze gedurende twee dagen in de week eenvoudige vragen van burgers en bedrijven te beantwoorden, bijvoorbeeld over de inkomstenbelasting.

Na de periode bij de Belastingtelefoon volgen nog twee maanden waarbij de hbo-studenten werken op onder het terrein van invordering. Ook daar komen ze veel in contact met klanten. De studenten worden tijdens hun stage intensief begeleid door medewerkers van de Belastingdienst. Een stage in het tweede jaar behoort ook tot de mogelijkheden.

Kennis maken met werkomgeving

De Belastingdienst in Leeuwarden werkt al langer samen met hogescholen. Daarbij werden voornamelijk studenten ingezet die in het laatste jaar van hun studie zitten. Voor het eerst worden nu ook eerstejaarsstudenten betrokken. Op deze manier wil NHL Stenden hun studenten al in een heel vroeg stadium van hun studie kennis laten maken met fiscale vraagstukken in wat mogelijk hun toekomstige werkomgeving is.

Remco de Jong, eerstejaarsstudent bij FTA: “Ik ben heel blij dat er meteen een praktijkstuk in de opleiding zit waarbij je direct klantcontact hebt. Het lijkt me heel leerzaam om met tal van verschillende persoonlijkheden en mensen kennis te maken. Ik leer het beste in de praktijk en ik ben dan ook heel blij dat we met de hele klas de deur uitgaan om ergens serieus aan het werk te gaan. Dat is eigenlijk best wel uniek.”

Cor Zoontjes, plv. Directeur Belastingdienst MKB Leeuwarden: “De stage is voor getalenteerde studenten een goede kennismaking met het fiscale werkveld. Daarom ben ik ook erg blij met deze samenwerking met NHL Stenden. Als Belastingdienst vinden we het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van fiscale en financiële kennis in onze maatschappij. We willen deze studenten laten ervaren hoe interessant en uitdagend het werken in een overheidsorganisatie als de Belastingdienst is. Zelfs als deze studenten later niet bij ons komen werken, is het nog nuttig voor hun loopbaan als ze de fiscaliteit iets beter hebben leren kennen.”

Meer nieuws