EW Beste studies 2022: liefst zeven gouden bacheloropleidingen bij NHL Stenden

Afbeelding
Elsevier Beste Studies 2022

Elsevier Weekblad (EW) heeft maar liefst zeven bacheloropleidingen van NHL Stenden Hogeschool aangemerkt als topstudie. Het onderzoek 'EW Beste studies 2022' baseert zich op een eigen analyse van beoordelingen van 286.000 studenten, afkomstig uit de dit jaar afgenomen Nationale Studenten Enquête. In totaal valt NHL Stenden veertien keer in de prijzen, met naast zeven gouden ook nog drie zilveren en vier bronzen opleidingen.

Ieder jaar publiceert EW een ranglijst van de beste opleidingen in het hbo. EW Beste studies 2022 is een onafhankelijk onderzoek waarin ruim 2.200 bachelor- en masteropleidingen met elkaar worden vergeleken en is bedoeld als hulpmiddel voor studenten in spe en scholieren op de middelbare school die een studiekeuze willen maken.

Zeven keer goud

Om bij EW Beste studies 2022 in aanmerking te komen voor een medaille moet de opleiding aanzienlijk beter scoren dan andere studies binnen de betreffende sector, legt EW uit. Opleidingen die op de meeste onderdelen uitblinken, krijgen een gouden medaille, ‘omdat studenten zeer tevreden zijn over verschillende aspecten van hun studie’.

Volgens EW is NHL Stenden ‘een van de hogescholen die opvalt’. In 2021 ontvingen vijf studies van NHL Stenden een gouden medaille. De opleidingen die destijds goud behaalden, doen dat een jaar later opnieuw: Accountancy, Chemie, Communicatie, Finance & Control en Leraar Aardrijkskunde. Civiele Techniek en Docent Theater tillen het aantal gouden plakken dit jaar naar maar liefst zeven.

Uniek onderwijsconcept

NHL Stenden is trots op de veertien gewonnen medailles, zegt Erica Schaper, voorzitter van het College van Bestuur. “Het is altijd mooi dat opleidingen worden bekroond, zeker wanneer de mening van onze studenten de bron is. Het maakt ons trots en daagt ons tegelijkertijd uit om nog beter te presteren, met behulp van ons nieuwe en unieke onderwijsconcept Design Based Education, waarbij studenten intensief samenwerken met elkaar, organisaties en bedrijven.”

De volledige medaillespiegel

Goud:

Accountancy, Chemie (in samenwerking met Van Hall Larenstein), Civiele Techniek, Communicatie, Docent Theater, Finance & Control (locatie Emmen) en Leraar Aardrijkskunde.

Zilver:

Biotechnologie (in samenwerking met Van Hall Larenstein), Leraar Frans en Leraar Wiskunde.

Brons:

Bestuurskunde/Overheidsmanagement, Leraar Biologie, Leraar Maatschappijleer en Leraar Nederlands.