Grensverleggers Dai Carter en Edino van Dorsten inspireren tijdens Start Academic Year

Afbeelding
SAY 2023

Op maandag 4 september is het studiejaar van start gegaan met inspirerende maar ook indrukwekkende lezingen van grensverleggers Dai Carter en Edino van Dorsten. Medewerkers en studenten werden meegenomen in de wereld van mentale kracht, grenzen verleggen en jezelf vinden.

Grenzen verleggen 

Het thema van Start Academic Year is één van onze kernwaarden: grensverleggend. Bij NHL Stenden geloven we in het verleggen van je grenzen; we maken het onmogelijke mogelijk door verder te kijken dan de grenzen van ons vakgebied. Onze sprekers weten als geen ander hoe het is om hun grenzen te verleggen en prikkelden en motiveerden studenten en medewerkers met krachtige lezingen. 

Mentale kracht

Oud Special Forces Medic Dai Carter nam de bezoekers mee in zijn verleden als commando, waarin hij te maken kreeg met veel mentale en fysieke obstakels. Door het in balans houden van je fysieke, emotionele, spirituele en cognitieve aspecten van je mentale kracht kun je je weerbaarheid vergroten. Met een dosis overtuiging, autoriteit én humor vertelde Dai over hoe belangrijk het is om stress los te laten en jezelf weer op te laden. 

Grensverleggend doen begint met grensverleggend denken

Edino van Dorsten, één van de negen kinderen uit Ruinerwold, vertelde tijdens zijn indrukwekkende en openhartige lezing over zijn turbulente jeugd, waarin hij de moeilijke keuze heeft gemaakt om zijn grenzen te verleggen en een negatief verleden om te draaien in een hoopvolle toekomst. Hij drukte de bezoekers op het hart: durf te leven, maar ook fouten te maken. In die fouten zit de groei.