“Mens en natuur verbonden voor algeheel welzijn!”
Bij de beoordeling van de inzendingen kijkt de jury o.a. naar de impact, creativiteit, het plan van aanpak en het betrekken van (mede)studenten. De Grienscape, een mienskip garden als groene verbinder tussen studenten, buren en de wijk, werd vooral op impact en studentenbetrokkenheid positief beoordeeld:
“Met student, buurt en groen-expert een groene omgeving ontwerpen en realiseren. Student en omwonende ontmoeten elkaar en doen gezamenlijke activiteiten in een door natuur omringende “hidden green gem’ midden op de campus. Hierdoor wordt mens en natuur verbonden met als doel het creeën van algeheel welzijn! Door met elkaar de mienskip-garden betekenisvol te maken, ontstaat een gevoel van saamhorigheid en eigenaarschap. Studenten leren over het belang van biodiversiteit, onwikkelen een gemeenschapsgevoel en ervaren de positieve impact van de natuur op welzijn en gezondheid!”
De duurzaamheidschallenge
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) organiseert in samenwerking met de ministeries van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit (LNV); Infrastructuur & Waterstaat(I&W); Economische Zaken en Klimaat (EZK); de challenge duurzaamheid in het onderwijs via de interdepartementale werkgroep Duurzame School. Hiermee roept het studenten op om hun briljante ideeën die de schoolomgeving duurzamer maken in te dienen. In zowel het MBO als HBO reikt het ministerie vier gelijke geldprijzen uit. Met deze challenge wil de organisatie bijdragen aan de wereldwijde Sustainable Development Goals. Studenten hebben vaak een sterk verlangen om een bijdrage te leveren, maar het ontbreekt aan financiële middelen om er uitvoering aan te geven. Daar komt met deze challenge verandering in.