Hbo Keuzegids 2021: Maritiem Officier en Ocean Technology verkozen tot Topopleiding

De MIWB opleidingen Maritiem Officier en Ocean Technology zijn door de Keuzegids Hbo 2021 verkozen tot Topopleiding. Maritiem Officier al voor het zevende jaar op rij.

Topopleidingen

De Keuzegids bepaalt de resultaten op basis van onder andere studenttevredenheid en hoeveel studenten een studie succesvol afronden. De opleiding krijgt het kwaliteitszegel Topopleiding bij een oordeel van 75 punten of hoger in de kwaliteitsvergelijking. Daarmee behoort de opleiding tot de beste van Nederland, aldus de Keuzegids.

“MIWB trots op resultaat dat kwaliteit van onderwijs bevestigt”

Focus op kwaliteit en toekomst van maritieme sector

Directeur Gerrit van Leunen is trots op het behaalde resultaat: “Wij leiden onze studenten op volgens het onderwijsconcept Design Based Education. Hierbij leer je door te doen. Bijvoorbeeld met behulp van onze hypermoderne simulatoren en practica. Er is daarbij naast de nautische en technische vakkennis veel aandacht voor samenwerking, leiderschap en onderzoeksvaardigheden. Ook komen nieuwe onderwerpen als cybersecurity, het gebruik van operationele data en andere innovatieve maritieme technieken in ons onderwijs aan bod. Want de maritieme sector is ontzettend in ontwikkeling en zal komende jaren verder verduurzamen. Dat vergt andere competenties van een professional dan in het verleden. Wij leiden onze studenten op voor die toekomst. Ik ben heel blij dat de manier en de kwaliteit van onderwijs worden gewaardeerd door de studenten en ben erg trots op deze teamprestatie.”

NHL Stenden in top 3 beste hogescholen

In totaal hebben 20 opleidingen van NHL Stenden Hogeschool het predicaat Topopleiding ontvangen. Daarnaast staat NHL Stenden voor de derde keer op rij in de top 3 van beste grote hogescholen in Nederland volgens de Keuzegids hbo 2021.

Meer nieuws