HMS-alumna wint bijzondere prijs: een baan als general manager van twee hotels in Amsterdam

Afbeelding
Alumni Hotel Management School NHL Stenden take home two out of three awards

Na een allesbehalve gebruikelijk sollicitatieproces stapt Lynn Woltjes (30) binnenkort binnen bij haar nieuwe werkgever. De Hotel Management School-alumna werd woensdag uitgeroepen tot winnaar van The NXT GM Challenge en won daarmee een baan als general manager van twee hotels in hartje Amsterdam. “Ik kan het nog steeds niet geloven.”

Uiteraard een grote bos bloemen en ook een mooi geldbedrag, maar het allerbelangrijkste dat Lynn Woltjes woensdag aan het einde van de avond ontvangt uit handen van de achtkoppige jury is die grote cheque. Daarop pronkt de hoofdprijs van The NXT GM Challenge: een baan als general manager van NH Schiller en NH Caransa aan het Rembrandtplein in Amsterdam.

Ze kan het eigenlijk nog steeds niet geloven, dat ze tot winnaar werd gekroond op het jaarlijkse HotelloTOP Year Event dat plaatsvond tijdens de Horecava-beurs in de Amsterdamse RAI. “Echt bizar”, zegt Lynn. “Maandenlang ben je er continu mee bezig en dan zit de challenge er ineens op. En dan ook nog eens met mij als winnaar. Dit is voor mij echt wel een droom die uitkomt. Een unieke job, zeker voor een jong iemand als ik.”

Van mbo naar hbo

The NXT GM Challenge is bedoeld voor getalenteerde hotello’s: studenten die studeren of pas afstudeerden aan een hotelschool. Lynn behoort tot die laatste categorie. Haar diploma heeft ze inmiddels ruim twee jaar op zak: in 2020 rondt ze haar studie aan de Hotel Management School af. Daarvoor doorloopt ze succesvol de mbo-hotelopleiding in Wageningen. “Ik wilde doorstuderen en zag dat twee vriendinnen van mij het enorm naar hun zin hadden in Leeuwarden. Een simpele optelsom.”

Wat ze in haar studententijd nog niet kan bevroeden, is dat ze op 30-jarige leeftijd al de sleutels in handen gaat krijgen van twee hotels in Amsterdam: verantwoordelijk voor het operationele, commerciële en financiële reilen en zeilen. Het is de inzet bij The NXT GM Challenge. Niet zomaar een competitie: liefst vier maanden lang nemen de kandidaten het in een afvalrace tegen elkaar op. Tot de finaledag staan er verschillende challenges op het programma.

Afbeulen in het Vondelpark

“Het begon in september met een vlog”, gaat Lynn terug in de tijd. “Hoe verder ik kwam, hoe meer ik ging denken: ik wil dit wel heel graag winnen. In november waren we nog met z’n vijven en bestond de challenge uit een heel weekend: allerlei testen, gesprekken, meetings, etentjes met mensen met hoge functies en een training door special forces. Werden we om half zes ’s ochtends wakker geschud, om vervolgens drie uren lang in het Vondelpark te worden afgebeuld. Heel zwaar, maar heel leuk.”

Ze overleeft het challengeweekend en mag als een van de twee overgebleven finalisten een pitch geven tegenover het personeel van beide hotels, waar ze op dat moment nog van droomt om als general manager bij te gaan horen. Vier weken later volgt de bekendmaking. “Ik had er een goed gevoel bij. Na de pitch, maar ook eerder al en bij de finale. Ik ben de hele tijd dicht bij mezelf gebleven: dit is wie ik ben. Ik ben blij dat de jury dat heeft gezien en mij als winnaar heeft aangewezen.”

Aan de slag

En nu? “Ja, het moet allemaal nog landen”, geeft Lynn toe. “Maar het gaat echt gebeuren.” In september start het avontuur bij NH Hotel Group. “Ik kijk er heel erg naar uit. Ik werk momenteel als zelfstandige, dus ben redelijk flexibel en wil de komende tijd al aan de slag om de mensen en de organisatie te leren kennen. Ik wil zelf ook de handdoeken kunnen vinden, de systemen ontdekken. Het is een hele verantwoordelijkheid, maar ik ben er op gebrand er met het hele team een succes van te maken.”
 

Talent of the Year: Jean Auguste

Lynn Woltjes was woensdag niet de enige hotello met NHL Stenden-link die in de prijzen viel. Eerstejaarsstudent Jean Auguste van Willigen werd op het Future Hotello Event – wat voorafging aan het HotelloTOP Year Event – uitgeroepen tot Talent of the Year: een hotello die het afgelopen jaar uitzonderlijk heeft gepresteerd.

Jean Auguste (21) is sinds 2020 eigenaar van Abientoo Coffee. Met zijn bedrijf in Apeldoorn richt hij zich op verantwoorde koffieconsumptie door de verkoop van refurbished kwaliteitskoffiemachines. Zijn authentieke en ondernemende karakter viel bij de jury in de smaak en dat leverde hem de overwinning op.

Afbeelding
student

Hotel Management School

Hotel Management School is met 3.000 associate-, bachelor- en masterstudenten uit meer dan 50 landen en meer dan 13.000 alumni wereldwijd de grootste en meest internationaal georiënteerde hotelschool van Europa.