Hotel Management School wint European Mise en Place Cup

Op 24 en 25 april vond de 14e editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) plaats. In Maastricht streden 28 Europese hotelscholen om deze prestigieuze prijs en Hotel Management School van NHL Stenden werd de absolute winnaar. Het is voor onze Hotelschool de 3e keer dat ze deze prijs wint en is daarmee de enige school in de geschiedenis die de prijs meermaals in de wacht wist te slepen.

Intrapreneurship
Het thema van dit jaar was intrapreneurship; een ondernemersmentaliteit die innovatie stimuleert waarmee je de winstgevendheid binnen je bedrijf verhoogt. Onze studenten Anh, Marnix, Aisha, Stefan en Alina vertegenwoordigden onze Hotelschool op dit thema door onder andere een paper te schrijven en te pitchen, te werken aan opdrachten uit het werkveld en te debatteren.

EMCup
Het evenement is één van de grootste competities onder de Europese hotelscholen. Studenten uit heel Europa strijden tegen elkaar door op basis van het jaarlijkse thema een oplossing voor een bestaand probleem te pitchen. Daarnaast is dit hét event om internationaal een groot netwerk op te kunnen bouwen en kennis uit te wisselen met elkaar. De aanwezige jury, bestaande uit bedrijven als NH Hotel Group, Hilton en MAKRO, bepalen de uiteindelijke winnaar. Hotel Management School doet sinds 2009 mee en behaalde in 2010, 2015 en nu dus ook in 2022 de winst.

Meer weten over het evenement en onze hotelschool? Dat kan via de EMCup en Hotel Management School.