Innovatieve Dopper Water Tap bij NHL Stenden maakt het leuker en makkelijker om herbruikbare waterfles te vullen

Afbeelding
Student tapt 1e Dopper

Op 29 september opende NHL Stenden Hogeschool op haar locatie in Leeuwarden samen met wethouder Evert Stellingwerf (verantwoordelijk voor klimaat & energie, duurzame ontwikkeling en circulaire economie) de Dopper Water Tap. In Emmen werd ook een Water Tap geopend en ondertekende Mathijs Rutten, directeur Campus & Facility Management, direct de Dopper Wave waarmee de hogeschool enkele duurzame en gezonde beloftes maakt. Men schaft nog altijd wegwerpflesjes aan omdat het gemakkelijk is, leerde Dopper uit onderzoek. Ook zijn publieke watertappunten maar moeilijk vindbaar. De herkenbare watertap van Dopper op een centrale plek geeft studenten en medewerkers via een digitaal scherm direct inzicht in de eigen positieve impact. En NHL Stenden ziet in een dashboard hoeveel plastic er is bespaard. “Dit helpt ons om milieubewustzijn te vergroten, duurzaamheidsbeleid concreet te maken en een positieve impact te creëren.”, aldus Victoria Snouck Hurgronje, aanjager duurzaamheid binnen NHL Stenden.

Landelijke lancering Dopper Water Tap

De Dopper Water Tap werd op woensdagavond 28 september in Naturalis in Leiden feestelijk onthuld door Dopper-CEO Virginia Yanquilevich, na een bevlogen speech van de wereldbekende oceanograaf Sylvia Earle over het belang van schone oceanen. De eerste watertaps zijn vanaf nu bij acht partners te gebruiken, waar NHL Stenden één van is.

 

Dopper Water Tap op meer locaties van NHL Stenden

Op de locaties in Leeuwarden en Emmen opende NHL Stenden gelijktijdig de Dopper Water Taps. Studenten en medewerkers wisten vooraf nog niet wat er ging gebeuren, ze werden opgeroepen om aanwezig te zijn en een waterfles mee te nemen. Degenen die nog geen duurzame fles hadden, kregen gratis een Dopper (tot de voorraad strekte). Ook konden ze hun flesje water up-spicen met stukjes groente, fruit en kruiden. Dopper Water Taps op de locaties in Meppel en op Terschelling volgen binnenkort.