Laat je carrière weer glanzen

Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak bezem

Met de lente in het vooruitzicht is dit hét moment om je huis even goed onder handen te nemen. De gordijnen in het sop. De keukenkastjes uitmesten. De bezem door het huis! Maar hoe zit het eigenlijk met jezelf? Heb je jezelf wel afgestoft? Met de zonnige dagen op komst is dit namelijk een ideaal moment om jouw carrière weer wat glans te geven. Vijf aandachtspunten om je loopbaan af te stoffen en je toekomst glans te geven.

1. Glans je nog?

Nu het langer licht wordt is het de perfecte tijd om alle kamers eens goed af te stoffen. Ook de figuurlijke kamers in je hoofd. Want zeg eens eerlijk: wat zie je als je de deur naar je carrièrekamertje opent? Glanst het er nog of kruipt het stof over de boekenkast? Haal je nog voldoening uit je werk? Of kost het je vooral energie, waardoor je (schoonmaak)emmer langzaam overloopt? Zet voor jezelf op een rijtje waar je blij van wordt in je werk en door welke taken je het liefst de bezem haalt. Streep de plussen en de minnen tegen elkaar af en ontdek of je baan nog bij je past.

2. Is het duurzaam?

Eco-zeep, herbruikbare doeken en een scheutje minder schoonmaakmiddel; je huis in het sop zetten kan op een duurzame manier. En dat geldt ook voor je carrière. Wat zijn energiebesparende oplossingen die uiteindelijk meer energie opleveren? Een leuke oefening voor als je klaar bent met stofzuigen: maak een duurzaam plan voor je carrière. Wat doe je nu, wat zou je in de toekomst willen doen en welke stappen zijn daarvoor nodig? Zo weet je precies of het tijd is om te verduurzamen.

3. De juiste middelen

Cillit Bang, Ajax en Dettol in je emmer; voor je begint met het maken van het sop is het handig om de juiste middelen erbij te pakken. Want dat scheelt veel tijd en moeite. Maar hoe zit het met jouw persoonlijke middelen? Heb je de juiste papieren op zak om die gedroomde vervolgstap in je carrière te zetten? Zijn er functies waarvoor je eigenlijk extra kennis en kunde zou moeten hebben? Met een korte cursus of leergang of een deeltijd of duale studie kun je naast je werk het benodigde papiertje halen of nieuwe kennis opdoen.

4. Waar schuurt het?

Herken je dat; op een gegeven moment kom je op een punt dat de glans eraf is. Dan is het een goed moment om de boel weer eens wat op te schuren. Na een stevige poetsbuurt met schuurspons is je hoofd leeg en heb je ruimte gemaakt om na te denken. Zit je nog op je plek? Doe je wat je leuk vindt? Kun jij doorgroeien in je baan of schuurt het in je ontwikkeling? Het helpt om je ambities en wensen hardop uit te spreken. Misschien is dat even spannend maar het zal je verbazen hoe bevrijdend dat uiteindelijk is. En zeg nou zelf, zonder wrijving geen glans.

5. Is je schoonmaakhulp geregeld?

“Eeeh…. ja normaal is het hier hartstikke netjes hoor.” Met een baan, kinderen en een druk sociaal leven is het huis zo weer vies. Kies daarom voor een goede schoonmaakhulp. En dat geldt ook wanneer je besluit om weer te gaan studeren. Zeker wanneer dat betekent dat je een deeltijdstudie of cursus gaat volgen. Ga naar het Studieadviescentrum voor hulp en coaching en zorg dat je thuis een back-up hebt, die bij noodsituaties voor je klaarstaat. Om de kids uit school te halen, mee te gaan naar zwemles of de boodschappen te doen. Kortom: eerste hulp bij je opleiding.

Webinar Werken en Studeren

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om in deeltijd te gaan studeren? Kom dan naar het webinar Werken & Studeren. Hier kom je alles te weten over je mogelijkheden. Je kunt ook chatten met Werken & Studeren experts over belangrijke onderwerpen zoals de financiën, regelingen en toelatingseisen. We helpen je graag!