Lector Nynke Boonstra: “Nominatie van mijn collega’s is de grootste prijs”

Na een spannende prijsuitreiking werd bekend dat Maartje Spit de Els Borst prijs gewonnen. Lector Nynke Boonstra van NHL Stenden werd door haar collega’s ook voor deze award genomineerd: ze wist zich bij de laatste drie te plaatsen. Nynke: “Natuurlijk is het balen. Maar ik voel me enorm vereerd dat mijn collega’s de moeite hebben genomen om mij te nomineren. Dat geeft blijk van een enorme waardering en uiteindelijk is dat het belangrijkste.”

Afbeelding
Nynke-Boonstra-Els-Borst-prijs

Directeur Gezondheidszorg Reinskje Suierveld: “Wij zijn ontzettend trots dat Nynke vanuit alle Verpleegkundig Specialisten de top drie heeft weten te behalen. Nynke is een bevlogen lector die zich vanuit haar vakinhoudelijke kennis en expertise onderscheidt in het verbinden tussen wetenschap en de praktijk. Haar innovatieve manier van denken, haar drive en niet aflatend enthousiasme om onderwijs te vertalen naar de praktijk en vice versa maakt haar van grote waarde binnen onze hogeschool.”

Dr. Nynke Boonstra lector Zorg & Innovatie in de Psychiatrie bij NHL Stenden werd door haar collega’s genomineerd voor de Els Borst Award. Deze wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor het beroep van de Verpleegkundig Specialist. De award is een eerbetoon vanuit de beroepsgroep aan Els Borst: als oud-minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (1994-2002) heeft zij veel betekend voor de Verpleegkundig Specialisten. De prijs bestaat uit een beeld, een oorkonde en 500 euro.

Over NHL Stenden

NHL Stenden ontwikkelt met Design Based en praktijkgericht onderzoek toepasbare kennis op het gebied van de leefbaarheid en toekomst van regio’s (Vital Regions), de versnelde ontwikkeling in productie en ondernemerschap (Smart Sustainable Industries) en de groei en uitdagingen binnen de dienstensector (Service Economy). Kijk voor meer informatie over NHL Stenden en ons onderzoek op www.nhlstenden.com/onderzoek