MIWB behaalt goud en zilver in Elsevier ‘Beste Studies’

Afbeelding
MIWB behaalt goud en zilver in Elsevier 'Beste Studies’

Het MIWB doet het uitstekend in de ranking van de Elsevier Beste Studies. We behalen dit jaar één gouden en één zilveren medaille met onze voltijd bacheloropleidingen Maritiem Officier en Ocean Technology. Eerder kregen we van de Keuzegids hbo al het predicaat ‘topopleiding’ met deze studies.

Gerrit van Leunen, directeur MIWB: “We zijn erg trots op deze resultaten. Het laat zien dat we kwaliteit leveren die onze studenten waarderen. En we blijven deze koers varen; ons gerenoveerde, moderne schoolgebouw gaat absoluut bijdragen aan de onderwijskwaliteit en tevredenheid van studenten in de toekomst.”

Methode

Sinds 1994 vergelijkt Elsevier Weekblad in Beste Studies de opleidingen aan universiteiten en hogescholen. Hierbij wordt gekeken naar de scores die huidige studenten geven in de NSE (Nationale Studenten Enquête). Omdat de data van NSE 2019 niet meer beschikbaar zijn, baseert Elsevier zich op een trendanalyse van meerdere NSE-jaren. De scores zijn verdeeld over zes rubrieken: faciliteiten (zoals werkplekken en computers), inrichting van de opleiding (is er samenhang in het studieprogramma?), onderwijs (ontwikkel je kennis, vaardigheden en een kritische houding?), docenten (zijn ze bekwaam en betrokken?), toetsing, organisatie en communicatie. Over alle resultaten is één totaalscore per opleiding berekend. Een opleiding krijgt een gouden medaille als deze drie jaren bij de top zit, een zilveren medaille voor twee jaren en een bronzen medaille voor één jaar bij de top.

NHL Stenden in top 3

NHL Stenden hogeschool behaalt dit jaar in totaal 10 medailles met haar voltijd opleidingen, verspreid over haar campussen in het Noorden. Daarmee staan we landelijk in de top 3 hogescholen, net als in de Keuzegids hbo en de Keuzegids masters van 2019.

Meer nieuws