MIWB ontwikkelt simulatieprogramma voor Rederij Doeksen

Afbeelding
miwb ontwikkelt simulatieprogramma voor rederij doeksen

Speciaal voor en in samenwerking met Rederij Doeksen heeft het MIWB afgelopen tijd een nieuw simulatieprogramma ontwikkeld, bedoeld om alle kapiteins en stuurlieden van de rederij te trainen om te varen op haar nieuwe schip dat op LNG brandstof vaart.

Het simulatieprogramma

Omdat het nieuwe schip van Doeksen – het ms Willem Barentsz - op LNG brandstof vaart, brengt het een ander type voortstuwing en manoeuvreergedrag met zich mee dan de andere schepen van de vloot. Tijdens het ontwikkelen van het simulatieprogramma werd ms Willem Barentsz voorzien van apparatuur, die tijdens diverse proefvaarten metingen verrichtten. Gemeten werd bijvoorbeeld welke krachten er loskwamen tijdens het manoeuvreren en hoe het schip reageerde bij bepaalde standen van de roerpropellers. Op basis van alle data is in drie à vier maanden tijd het simulatieprogramma zo geprogrammeerd, dat het varen met de schepen van Doeksen zo realistisch mogelijk gemaakt is. Alle kapiteins en stuurlieden volgen de simulatortrainingen of hebben deze training al afgerond: "Erg fijn om de bediening en het manoeuvreren te oefenen in een simulatieomgeving”.

“In 4 maanden tijd is het simulatieprogramma zó geprogrammeerd, dat het varen met de schepen zo realistisch mogelijk is gemaakt.”

Simulatoren MIWB

Het MIWB beschikt over verschillende maritieme simulatoren: een offshore brugsimulator (DNV GL en Nautical Institute accreditatie), een brug simulator (DNV-GL accreditatie), multisim’s (desktop simulatoren die met verschillende configuraties kunnen draaien) en een high-voltage simulator. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde technologie.

Lees meer in het artikel van Rederij Doeksen.

Bron: Rederij Doeksen

Meer nieuws