NHL Stenden biedt met blended open dagen best of both worlds

Afbeelding
Open Dag november 2021

Sfeer proeven en beleven staan op zaterdag 13 november centraal tijdens het fysieke deel van de Open Dagen van NHL Stenden. Verdieping is het sleutelwoord tijdens het online deel op 16, 17 en 18 november.  

Een blended Open dag is het resultaat van de ervaringen uit de coronaperiode. Er komen geen studentenmassa’s meer tegelijk op één plek bijeen. Door middel van tijdsloten verspreiden bezoekers zich over de campus. Zo krijgt een studiekiezer niet alleen meer persoonlijke aandacht, maar ook een échte beleving van het Design Based Education (DBE)-onderwijsconcept. Wil de studiekiezer na de fysieke Open Dag meer weten over bepaalde onderwerpen? Dan wordt in het latere online deel meer verdiepende voorlichting geboden. Zo biedt de hogeschool het beste van de wereld fysiek en online contact met haar toekomstige student. 

Sfeer proeven en beleven op locatie 
In gesprek met studenten, studieadviseurs en studentenverenigingen, een bezoekje aan een domeinplein, inspiratie bij verschillende showcases en de DBE-ateliers (denk aan proefjes doen in een opgezet laboratorium of leren hoe je een social media-uiting opstelt). En niet onbelangrijk: proeven aan de internationale sfeer met de culinaire hapjes van het hogeschool hotel. Het is allemaal mogelijk tijdens de Open Dag op zaterdag 13 november van 10.00 tot 16.00 uur op de NHL Stenden locaties in Leeuwarden, Emmen, Groningen, Meppel en Amsterdam. Of je nu al een hbo-opleiding op het oog hebt of nog geen flauw idee wat bij je past. Op deze dag kun je zelf ervaren of de unieke sfeer van de hogeschool, locatie en opleiding jou aanspreekt. 

Verdieping online 
Juist ná de Open Dag online de verdieping opzoeken, is heel bewust gekozen. Want na die eerste beleving, weet je beter waar je meer van wilt weten. Op 16, 17 en 18 november zet de hogeschool van 17.00 tot 21.00 uur het gesprek met aankomende studenten voort op een nieuw online platform. Toekomstige studenten kunnen hier opleidingsvideo’s bekijken, live voorlichtingssessies bijwonen en een livestream van onze studenten volgen. Lekker vanuit huis met de laptop op schoot. Drempels die er nog kunnen zijn om vragen te stellen, worden zo weggenomen. 

Coronamaatregelen: veiligheid voorop 
“Wij zijn enorm blij dat het weer mogelijk is om studiekiezers te ontvangen, maar voorop staat dat we dit op een veilige en verantwoorde manier doen.”, aldus de organisatie van de Open Dag. Daarom zijn er naast de basismaatregelen, verschillende extra voorzorgsmaatregelen genomen. Voor optimale spreiding wordt de volledige ruimte van de gebouwen benut, zijn er doorstroomactiviteiten en wordt gewerkt met inschrijving vooraf via Open Dagen | NHL Stenden. Op deze manier wordt het nergens te druk op een bepaald tijdstip en kan men elkaar de ruimte geven.