NHL Stenden lanceert eigen app voor studenten, studiecoaches en docenten: alle informatie op één plek

Afbeelding
YOS

Bij de start van het nieuwe studiejaar heeft NHL Stenden een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan: de lancering van YOS. In deze datagedreven app – die al meer dan 10.000 keer werd gedownload – vinden studenten alle belangrijke informatie over hun opleiding en studievoortgang. De app is uniek in onderwijsland vanwege de ingebouwde connectie tussen student en studiecoach.

Waar heb ik morgen les? Wie is mijn studiecoach? Is mijn laatste cijfer al bekend en sta ik ingeschreven voor de volgende toets? Voor deze en nog veel meer vragen kunnen studenten vanaf deze week, bij de start van het nieuwe studiejaar, de applicatie YOS raadplegen. YOS staat voor ‘Your Own Space’ en kan zowel in de browser als op de smartphone worden gebruikt. De app is te downloaden via Google Play en Apple Store. Al meer dan 10.000 studenten maken gebruik van YOS.

In YOS vinden studenten de belangrijkste studie-informatie terug. “Het is superhandig”, zegt Jelger van der Meulen. De student Finance, Tax & Advice maakt deel uit van de klankbordgroep die nauw betrokken is bij de ontwikkeling van YOS. “Voorheen was er niet één centraal punt waar je alle informatie kon vinden. De komst van YOS heeft dit veranderd. Deze app zorgt ervoor dat de benodigde info voor studenten overzichtelijk en duidelijk voor handen is. En het is denk ik goed dat de school de studenten er zelf bij betrekt. Wij zijn tenslotte de gebruikers van de app.”

Behoeften van de student

De klankbordgroep bestaat in totaal uit zo’n veertien studenten, afkomstig uit de verschillende academies binnen NHL Stenden. “We willen een app aanbieden die inspeelt op de behoeften van de student”, zegt Esther Siboni van het projectteam achter de app. “Daarom is er een zo divers mogelijke klankbordgroep aangesteld. Maar niet alleen zij denken mee. De app bevat een feedbackbutton, waardoor iedere student bevindingen met ons kan delen.”

Dergelijke apps bestonden al op de markt, maar NHL Stenden zocht iets anders. Siboni: “We hebben uitgebreid onderzoek gedaan: in de markt en onder onze studenten. We kwamen tot de conclusie dat we de app zelf moesten ontwikkelen. Uniek is de ingebouwde optie om snel en gemakkelijk in contact te komen met de studiecoach. Dit moet bijdragen aan de nog betere ondersteuning van de student. Leuk is dat andere hogescholen al informeren naar hoe we dit hebben aangepakt.”

Bij de ontwikkeling van YOS werkt NHL Stenden samen met partners Arlande, Enigmatry en DevOps Company. Voor NHL Stenden is dit een belangrijke component binnen de digitale transformatiestrategie. De samenwerking toont aan hoe technologie en datagedreven onderwijslogistiek kunnen samenvloeien om innovatie en modernisering in de onderwijssector te bevorderen.

Ook voor studiecoaches en docenten

Naast YOS voor studenten is er ook een variant speciaal voor de studiecoaches van NHL Stenden beschikbaar. Zo kunnen zij gemakkelijk(er) contact onderhouden met studenten. Dankzij YOS zijn studiecoaches ook minder tijd kwijt aan administratieve processen en hebben ze meer tijd voor de persoonlijke begeleiding van hun studenten. Het projectteam gaat naar verwachting in 2024 ook YOS voor docenten ontwikkelen.