NHL Stenden verwelkomt recordaantal bezoekers tijdens Open Dag

Afbeelding
nhl stenden verwelkomt recordaantal bezoekers open dag 2018

Op zaterdag 17 november kwamen ruim 7000 bezoekers naar de eerste Open Dag van dit studiejaar van NHL Stenden Hogeschool. Een recordaantal voor de nieuwe hogeschool. “We zien dat steeds meer mbo-studenten ervoor kiezen om na hun opleiding nog een tweejarige associate degree te volgen.” aldus Jetske Nieuwenhuis, studiekeuzeadviseur aan NHL Stenden. “Hierdoor was er veel belangstelling voor de nieuwe associate degrees van onze hogeschool.”

Nieuwe opleidingen die aansluiten bij de markt

Het aanbod aan opleidingen van NHL Stenden is continu in ontwikkeling. Daarbij is de vraag vanuit de markt het belangrijkste uitgangspunt. Hieruit komt andere naar voren dat er behoefte is aan tweejarige associate degrees en professionele masters. “Als we merken dat er vraag naar een bepaalde opleiding is, dan ontwikkelen we deze samen met het werkveld. De nieuwe opleiding Ad Online Contentcreator is hier een mooi voorbeeld van. Het programma van deze nieuwe opleiding is samengesteld naar aanleiding van uitvoerige gesprekken en paneldiscussies met veel verschillende bedrijven,” aldus Patrick Bemelmans, directeur van de academie Communication & Creative Business.

Hoge opkomst

De hoge opkomst van dit jaar komt niet als een verrassing. Het aantal inschrijvingen in het hoger onderwijs is dit studiejaar landelijk met 3% gestegen. Bij NHL Stenden startten dit studiejaar zelfs ruim 8% meer studenten dan vorig jaar. Op de locaties Leeuwarden, Emmen, Meppel, Groningen en Amsterdam maakten studiekiezers tijdens de Open Dag kennis met de ruim 150 opleidingen van NHL Stenden. Jetske: “Studiekiezers zijn benieuwd naar hun kansen op de banenmarkt. Ze willen weten of ze direct na hun studie aan de slag kunnen. We vertellen ze dan meer over ons onderwijsconcept Design Based Education, waarbij ze vanaf het eerste jaar al werken aan opdrachten voor bedrijven en organisaties.”

Een goede kennismaking

Naast een grote hoeveelheid eindexamenkandidaten, bezochten ook veel scholieren uit 4 havo en 5 vwo de Open Dag voor een eerste kennismaking. Kennismaken ging in dit geval verder dan vragen stellen tijdens een voorlichting. Met studiekeuzeworkshops, informele gesprekken met studenten en docenten en een uitgebreide informatiemarkt gaf de hogeschool bezoekers alvast een voorproefje van wat hen te wachten staat. In de loop van het studiejaar vinden nog meer voorlichtingsevenementen plaats, zoals het Proefstuderen op donderdag 6 december. Op deze dag lopen scholieren een dag mee met de opleiding van hun keuze om te kijken of de studie echt bij ze past.

Meer nieuws