Nieuwe opleiding Ad Maritieme Techniek duaal van start

Afbeelding
nieuwe-opleiding-ad-maritieme-techniek-duaal-van-start

Afgelopen week is onze nieuwe associate degree opleiding Maritieme Techniek duaal van start gegaan. 15 enthousiaste studenten zijn op onze locatie in Leeuwarden begonnen aan deze duale opleiding, waarin ze hun huidige baan in de maritieme sector gaan combineren met studeren. Hierdoor kunnen ze in twee jaar tijd een erkend hbo-diploma Associate degree Maritieme Techniek halen.

Over de opleiding

De duale Ad-opleiding is in nauwe betrokkenheid van het maritieme werkveld en verschillende ROC’s tot stand gekomen. Op deze manier hebben we een studieprogramma ontwikkeld dat aansluit op de behoefte van de student en het bedrijfsleven. De studie is specifiek ingericht voor professionals die (al langer) in de maritieme sector werkzaam zijn, maar willen doorgroeien. Met deze opleiding hoeven ze niet vier jaar fulltime naar school, maar kunnen ze blijven werken en zich in twee jaar professionaliseren met een hbo-diploma associate degree. De studie vindt vooral plaats in de eigen werkcontext, maar studenten gaan elkaar gedurende de studie ook ontmoeten tijdens compacte (digitale) studiegroep bijeenkomsten.

Eerste bijeenkomst

Tijdens de startbijeenkomst vonden er boeiende kennismakingsgesprekken plaats. De studenten vertelden over hun werk in de maritieme sector en wat hun drijfveren zijn om deze opleiding te volgen. De eerste verbindingen onderling en met de docenten werden snel gemaakt.

Meer nieuws