Partners blikken terug en bespreken toekomst RUN-EU tijdens conferentie in Portugese Leiria

Afbeelding
International Conference RUN-EU

Tijdens de ‘general assemblee’ en internationale conferentie "The Shape(s) of RUN-EU" is er teruggeblikt op de resultaten van de eerste drie jaar van de samenwerking binnen het Regional University Network-European University (RUN-EU). De bijeenkomst vond vorige week plaats bij een van de deelnemende partners: Polytechnic of Leiria in Portugal. Ook is er nagedacht over wat de toekomst voor de alliantie in petto heeft.

RUN-EU is er de afgelopen jaren in geslaagd om een sterke samenwerking op te bouwen tussen alle partnerinstellingen, die onder andere heeft geresulteerd in ongeveer zeventig short advanced programmes (SAP's), een reeks gezamenlijke workshops voor docenten en onderzoekers, drie innovatiehubs en extra onderzoeksgelden.

Gedurende de hele week hebben zeventien studenten van NHL Stenden, afkomstig van acht verschillende opleidingen, deelgenomen aan multidisciplinaire SAP Challenges met betrekking tot interregional development.

Hele ervaring

Kacper Łysoń is eerstejaarsstudent International Business bij NHL Stenden en nam deel aan de SAP Collaboration and inclusiveness. “Ik heb veel mensen uit verschillende landen ontmoet. Daarnaast zijn mijn vriendschappen met medestudenten beter geworden.  Tijdens de cursus heb ik zeker mijn leiderschapsvaardigheden ontwikkeld als leider van mijn groep. Ook heb ik mijn samenwerkingsvaardigheden verbeterd en geleerd om effectief te werken tussen verschillende culturen. Deze hele ervaring heeft niet alleen effect op mijn competenties, maar heeft ook op persoonlijk vlak op diverse manieren een positieve invloed gehad."

NHL Stenden-studenten van de RUN-EU Studentenraad Ana Rita Freitas, Billy Shu Hieng, Tie Azzah Uwineezah en Ricardo Drosinos namen deel aan de paneldiscussies. Zij lieten hier hun stem horen en daarmee helpen ze mee de doelstellingen nog beter te bereiken.

Nieuwe fase

Vanaf januari gaat RUN-EU een nieuwe fase in, waarin verder wordt gebouwd om de alliantie verder te versterken en te professionaliseren met de toevoeging van twee nieuwe partners: de Universidad de Burgos en HOWEST University of Applied Sciences.