Postillion Hotels investeert 10.000 euro in idee van Hotel Management studenten NHL Stenden Hogeschool

Afbeelding
Postillion Hotels investeert 10.000 euro in idee van Hotel Management studenten

Bij NHL Stenden worden studenten gestimuleerd om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Binnen het onderwijsconcept Design Based Education (DBE) werken studenten intensief samen met medestudenten én met organisaties en bedrijven aan actuele vraagstukken uit het werkveld. Dat deze methode tot mooie resultaten leidt, bewijzen vier eerstejaars studenten van de opleiding Hotel Management. Zij werkten een campagne uit voor Postillion Hotels. En met succes; het hotel was zo overtuigd van het idee dat zij 10.000 euro investeren om de campagne daadwerkelijk uit te rollen.

Driedaagse hackathon

NHL Stenden Hotel Management School en Postillion Hotels organiseerden samen The NXT Campaign Challenge. Studenten kregen de opdracht om een employer branding campagne te creëren. De uitdaging: een eigentijdse campagne opzetten waarmee Postillion Hotels zich nog beter in de markt kan zetten om nieuwe medewerkers en stagiair(e)s aan te trekken. Tijdens een driedaagse hackathon gingen studenten in groepjes aan de slag om een prototype voor de campagne te ontwikkelen, waarin hun ideeën werden gepresenteerd en onderbouwd. De studenten werden begeleid door Jeroen Kraak (The Next Lab), Kim van Velzen (KIMspiration) en Mark Struik en Erik-Jan Ginjaar (Postillion Hotels).

Nieuw talent werven in tijden van corona

Het aantrekken van talent blijkt, juist in deze tijd, geen gemakkelijke opgave. “In deze uitdagende tijden is het best lastig om de juiste mensen te vinden”, vertelt Mark Struik, HR manager van Postillion Hotels. “Het uitbreken van COVID-19 heeft een carrière(start) in de hotelbranche onzeker en daarmee minder aantrekkelijk gemaakt. Terwijl er nog genoeg kansen zijn. We weten nu allemaal juíst wat de grote waarde is van elkaar live ontmoeten en gastvrijheid. Wat Postillion zoekt zijn energieke, ambitieuze hotello’s, met oog voor detail én mensen, waarmee we het verschil kunnen maken op het gebied van gastvrijheid. En daar gaat de nieuwe NXT CAMPAIGN ons zeker bij helpen.”

En de winnaar is…

Studenten Aliisa Niittylä, Jaro Klamer, Ettje Dittmann en Cas van IJssel wonnen de challenge en overtuigden Pastillion Hotels om 10.000 euro te investeren om hun idee in praktijk te brengen. De studenten zijn trots op deze prestatie. “Dit maak je één keer in je leven mee“, zegt Ettje over deze ervaring. “Niet veel hotelscholen geven de mogelijkheid om met echte bedrijven te werken en met een echt budget. En dat in ons eerste jaar. Ik heb hier veel van geleerd en ben Postillion enorm dankbaar voor deze kans.”

Meer nieuws