Promoveren moet ook aan hogescholen kunnen

Afbeelding
Promoveren moet ook aan hogescholen kunnen

Praktijkgericht onderzoek op het hbo moet niet alleen op bachelor- en masterniveau aangeboden worden, maar in de toekomst óók op doctors (PhD) niveau. Hiervoor pleiten de Vereniging van Hogescholen en de Vereniging van Universiteiten. Onze lector Welmoed van der Velde was te gast in de studio bij NPO Radio 1 om hier uitleg over te geven.

Welmoed is lector van het lectoraat Maritime Law, onderdeel van het Maritiem Instituut Willem Barentsz. Ze heeft dit voorstel eerder bepleit bij minister van Engelshoven, die hier positief op reageerde. Welmoed: “Het verdient zichzelf terug als we de kennis kunnen vergroten binnen de hogescholen en ten behoeve van de Nederlandse industrie. Dat is volgens mij een investering die je zeker zou moeten doen.”

Op 27 september hebben de hogescholen en universiteiten een gezamenlijk position paper gepubliceerd. Hier zijn gezamenlijke ambities en prioriteiten benoemd voor de komende jaren, waaronder het aanbod van opleidingen die volgen op een masteropleiding. Deze opleidingen zouden op het hbo gericht zijn op het verleggen van grenzen in de beroepspraktijk.

Meer nieuws