Sander Weijers wint FGD Prijs voor beste student Finance, Tax & Advice

Afbeelding
NHL Stenden aanwezig bij uitreiking FGD prijs

Op woensdag 27 september 2023 won NHL Stenden student Sander Weijers de FGD prijs voor beste studenten van de opleiding Finance, Tax & Advice. De FGD prijs is een eretitel voor de beste student van de opleiding. De jury kijkt in de beoordeling naar de vaardigheden en de eindwerken. In het geval van Sander was de doorslaggevende factor dat hij alle kansen uit de opleiding heeft gegrepen om zich verder te ontwikkelen in de bank- en verzekeringswereld. Met dit jurycommentaar op zak, wint hij een geldbedrag van €1.000,-.

Ambassadeur
Naast dat Sander alle kansen greep, vond de jury hem een echte persoonlijkheid. Hij is enthousiast en ambitieus waardoor hij een visitekaartje van de opleiding is geworden. Zijn docenten kunnen dat beamen. Sander is een student die qua persoonlijkheid goed binnen de opleiding past en daardoor een ambassadeur geworden is. Sander zelf: "Ik heb me bij NHL Stenden in 4 jaar tijd enorm kunnen ontwikkelen. Door ondernemend te zijn en van de faciliteiten van de hogeschool gebruik te maken, heb ik leerzame werkstudent-projecten kunnen volgen en een fantastische buitenlandse ervaring gehad in Oostenrijk. Ik heb letterlijk alles uit mijn studenten tijd gehaald en ben dus ook enorm trots op het winnen van de FGD prijs. Een prachtige afsluiter van mijn tijd in Leeuwarden!’’

Vitale regio
NHL Stenden en FGD Assurantiën werken al geruime tijd samen om starters vanuit de opleiding Finance, Tax & Advice uit te dagen een verdere bijdrage te leveren aan de vitale regio. ‘’De prijs is een mooie aanbeveling en ik ben ervan overtuigd dat het je als student verder helpt in je carrière’’, aldus studiebegeleider Thea Holwerda.

Over de FGD Prijs
De uitreiking van de FGD Prijs vond voor de derde keer plaats op Landgoed Oranjewoud. De FGD Prijs is een voortzetting op de Piet van de Goot prijs die in tijden van Friesland Bank Assurantiën werd uitgereikt als hommage aan wijlen Piet Van der Groot, als directeur Friesland Bank Assurantiën. De prijs werd dit jaar uitgereikt door de mevrouw Van der Goot, die naast familieleden, vrienden, studiegenoten en vertegenwoordigers van NHL Stenden en FGD, samen met haar dochters aanwezig was.

Naast Sander streden ook Daphne Jonker en Luca te Velthuis voor de FGD Prijs. Zij wonnen beide een geldbedrag van €300,-.

Foto's gemaakt door Guido Hansman van Hansman Fotografeert.