Sportparcours rond campus NHL Stenden Leeuwarden is het beste vitale en gezonde idee voor de mienskip

Afbeelding
vitality trail

De Vitality Trail, een idee van Bewegingscentrum Leeuwarden en NHL Stenden, heeft op vrijdag 26 november de 1e prijs van €5.000,- in ontvangst genomen voor “Het beste idee voor de mienskip om samen gezond en vitaal te worden en blijven”. Dit is een initiatief van zorgverzekeraar De Friesland. De Vitality Trail is een parcours van 3 km over de kenniscampus en door het Rengerspark, waar op acht punten een QR-code is te vinden. Wie de codes scant, krijg via een filmpje een krachtoefening van een sportinstructeur te zien. “Het laagdrempelige parcours is bedacht vanuit de wens om buiten sporten en ontmoeten te bevorderen en zo bij te dragen aan het welzijn van studenten, medewerkers en ook zeker omwonenden”, aldus directeur Facility Management Mathijs Rutten. Met het geldbedrag wordt begin 2022 de trail o.a. uitgebreid met natuurlijke bewegingselementen.

Het beste idee voor de mienskip: structureel, laagdrempelig en vooral samen

Wat kun je vanuit jouw organisatie bijdragen aan een vitalere en gezonde mienskip? Dat was de oproep van De Friesland. Tussen 28 september en 24 oktober zijn samen meer dan 200 zakelijke en particuliere ideeën ingediend. De top 3 beste ideeën van bedrijven zijn beloond met een bijdrage van €5.000,-, €3.000,- en €2.000,- om het idee uit te voeren. Een vakkundige jury, bestaande uit medewerkers en klanten van de zorgverzekeraar en enkele afgevaardigden van het bedrijfsleven, heeft alle ideeën beoordeeld. De publieksstemmen hebben voor 50% meegeteld. Directeur Merk, Marketing & Sales van De Friesland en voorzitter van de vakjury Cid Berger over de Vitality Trail: “Het blijvende parcours bevindt zich direct op de campus waar men leert en werkt. Dit maakt de trail laagdrempelig en aantrekkelijk. We hopen dat studenten, medewerkers en omwonenden door anderen te zien sporten, verleid worden om zelf ook in beweging te komen.”

Met de Vitality Trail betekenis geven aan de campus

Directeur Bewegingscentrum Leeuwarden Joan Boelens heeft de droom een omgeving te creëren waar sporten voor iedereen mogelijk is. Het sportparcours op en rond de campus draagt daar perfect aan bij. “Met deze 1e prijs kunnen we brede aandacht voor de openbare trail creëren op een moment dat we vlak voor extra coronamaatregelen staan. Perfecte timing dus.” Mathijs Rutten die vanuit NHL Stenden óók verantwoordelijk is voor de campusontwikkeling, wil graag betekenis geven en verbinding maken met de omgeving: “We zijn meer dan een hogeschool. We nemen ook een plek in de buurt in en die willen wij er graag bij betrekken. De trail is voor iedereen en ik zie ook mogelijkheden om de route uit te breiden richting Bilgaard of de Prinsentuin bijvoorbeeld.”