Stenden Hotel gaat na metamorfose verder als Notiz Hotel

Afbeelding
Stenden Hotel gaat na metamorfose verder als Notiz Hotel

Notiz Hotel is de nieuwe naam van het viersterren hotel en leerbedrijf van Stenden Hotel Management School dat voorheen Stenden Hotel heette. Bij Notiz Hotel staan studenten van de opleiding Hotel Management aan het roer. Onder leiding van general manager Anton van der Sluis zijn het hotel en de huisstijl in een nieuw jasje gestoken.

“Wij zijn ontzettend enthousiast en de eerste reacties zijn veelbelovend”, zegt Van der Sluis. “Notiz Hotel is geen doorsnee hotel. We leren de studenten om de gasten echt te zien. Als een hotel daar oog voor heeft, dan merk je dat als gast ook op”, zo legt Van der Sluis de nieuwe naam Notiz uit.

Duurzaam en Dutch Cuisine

Notiz Hotel heeft nu 36 kamers, waarvan acht nieuwe suites, allen voorzien van de modernste smarttechnologie. Er is een nieuwe verdieping, lobby en ingang gecreëerd. In Notiz Hotel wordt gewerkt met duurzame, lokale materialen en producten. Dat varieert van duurzaam Fries eikenhout tot lokaal geproduceerde koffie. Restaurant Wannee, dat deel uitmaakt van het hotel, werkt al jaren volgens de principes van Dutch Cuisine, een concept dat de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet.

Moderne opleidingslocatie

“Notiz Hotel heeft een complete metamorfose ondergaan”, aldus Van der Sluis, “Hier brengen onze studenten theorie direct in praktijk. Met deze aanpak leiden we al meer dan 30 jaar topprofessionals in de hospitality op. Met het nieuwe hotel zorgen wij niet alleen nog beter voor onze gasten, maar bieden we onze studenten ook de meest moderne opleidingslocatie in Nederland. Zij maken hier kennis met de hoogste kwaliteit op het gebied van serviceverlening, technologie en duurzaamheid. Dit zorgt voor de mooie leermomenten, die studenten in hun stages en toekomstige carrière kunnen meenemen.”

Ook Lotte Mooren, student Hotel Management en tijdelijk studentmanager marketing en communicatie, reageert enthousiast. “Het was een bijzondere periode. Wij hebben echt mogen meedenken in de nieuwe plannen en werden nauw betrokken bij allerlei projecten. Het is heel speciaal om te zien dat ideeën en ontwerpen, die je samen met je medestudenten hebt ingebracht, ook werkelijk gerealiseerd zijn. Wanneer ik door het hotel loop, ben ik oprecht trots!”

Luxe en unieke uitstraling

In opdracht van NHL Stenden Hogeschool realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso (onderdeel van Friso Bouwgroep) de uitbreiding en verbouwing van het bestaande Stenden Hotel in Leeuwarden. Projectleider Egbert van der Veen kijkt terug op een geslaagd maar uitdagend project. “Constructief gezien was het een bijzonder complex project en de planning zorgde af en toe voor spannende momenten. De extra luxe afwerking van de hotelkamers, samen met de bamboe gevelbekleding maken het een-in-het-oog-springend gebouw met een warme en unieke uitstraling.”

Benieuwd hoe het hotel er uit ziet? Loop eens binnen of ga naar notizhotel.com.

Meer nieuws