Studenten helpen MKB met digitale weerbaarheid

Stichting Cyber Safety Noord Nederland organiseert deze week weer de AVG-Quickstart week. Studenten van NHL Stenden en ROC Friese Poort bezoeken ondernemers in heel Friesland om hen bewust te maken van digitale veiligheid.

Wanneer je Zuivelhoeve Leeuwarden binnenstapt in de Kleine Kerkstraat, komt de geur van kaas en verse worst je tegemoet. Deze ambachtelijke setting doet je niet gelijk denken aan ransomware aanvallen, beveiliging van persoonsgegevens en cyber safety. Toch was deze winkel maandagochtend 17 juni het toneel voor de kick-off van de AVG-Quickstart week georganiseerd door Stichting Cyber Safety Noord Nederland.  

Anton Klapwijk, ondernemer van Zuivelhoeve, licht toe: "Als ondernemers zijn we vooral gericht op onze winkel, daar halen we de omzet. De deur staat altijd open. Tegelijkertijd realiseren we ons dat we de achterkant dicht moeten houden. Digitaal veilig ondernemen. Daar ligt niet onze kennis. We zijn ontzettend blij dat de studenten ons hier mee gaan helpen."

Anton en Willie Klapwijk van Zuivelhoeve Leeuwarden zijn de eerste van 13 ondernemers die deze week een AVG-Quickscan krijgen van studenten  NHL Stenden Hogeschool en ROC Friese Poort. Stichting Cyber Safety Noord Nederland organiseert deze week om MKB-bedrijven op een laagdrempelige manier bewust te maken van digitale weerbaarheid en de wetgeving AVG rond persoonsgegevens. De studenten onderzoeken digitale kwetsbaarheden in de administratie en komen met verbetervoorstellen.

Ook meedoen? In oktober 2019 gaan de studenten weer op pad. Meld je aan via: aanmelden@ikbendigitaalveilig.nl