Studenten staan voor belangrijke 'challenges' tijdens de RUN-EU studentenweek in Häameenlinna, Finland

NHL Stenden is onderdeel van het Regional University Network- European University (RUN-EU). Tussen 7 en 11 november vinden de tweede ‘RUN-EU General Assembly’ (GA) en ‘Students Week’ plaats in Finland, bij de Häme University of Applied Sciences.

De GA is een strategisch bestuursorgaan van de RUN-EU alliantie en komt eenmaal per jaar bijeen. Om beleidskwesties te evalueren en de samenwerking te optimaliseren om de RUN-EU doelen te bereiken, en samen te werken aan de ontwikkeling van de betrokken regio’s. Het is tevens de gelegenheid waarbij studenten, docenten, onderzoekers, staf, geassocieerde partners uit het werkveld en alle RUN-EU rectoren/voorzitters samenkomen in een multiculturele en transdisciplinaire face to face evenement.

Studentenweek en de 4 challenges op het gebied van Welzijn
Tijdens het evenement vindt ook de ‘Students Week’ plaats en zullen studenten van de RUN-EU partners deelnemen aan een van de vier Short Advanced Programme (SAP) 'Aspects of Wellbeing' Challenges. De SAP-thema's bieden studenten een multidisciplinaire leeromgeving en kennis/middelen voor innovatie op het gebied van deze thema’s in hun toekomstig werkveld en het belang en invloed  daarvan voor de economie en de toekomst van de samenleving.. Op maandag 7 november begint de Studentenweek en starten alle studentdeelnemers  aan  een van de vier SAP-challenges.

SAP ‘Aspects of Wellbeing – Ecological Challenge’

SAP ‘Aspects of Wellbeing – Personal Challenge’

SAP ‘Aspects of Wellbeing – Financial Challenge’

SAP ‘Aspects of Wellbeing – Societal Challenge’

De Studentenweek eindigt op vrijdag 11 november, wanneer de studenten hun presentaties geven voor het publiek van de Algemene Vergadering.