Trendwatcher Herman Konings over ‘Creating what’s next’

Afbeelding
NHL_Stenden_Herman Konings_Ronnie-Zeemering

“Een ‘smart hotel’ met veel technologie kan niet zonder analoge communicatie en empathie”

Hotel Management School bestaat deze maand 35 jaar en daar staat de opleiding dit weekeinde uitgebreid bij stil. Waar zaterdag flink wat alumni naar Leeuwarden komen om herinneringen op te halen en vooral vooruit te blikken, vond vrijdag het partnerevenement ‘Creating what’s next’ plaats in Bar Wannee van hogeschool NHL Stenden.

Smart hotel

De blik op de toekomst. Dat past bij Hotel Management School. Tijdens het partnerevenement inspireerde trendwatcher en wetenschappelijk psycholoog Herman Konings de aanwezigen met zijn visie op kansen en veranderingen in de toekomst. Konings sprak onder andere over een ‘smart hotel’. Konings: “Een 'smart hotel' is een functionerende locatie, niet door meer technologie aan te wenden, maar door haar gemeenschap ook analoog met elkaar te laten communiceren en zo empathie toe te voegen.” Daarnaast ging Konings in op het duurzaamheidsaspect in hospitality: “We moeten beginnen waarde te geven aan wat we verspillen omdat het waardevol kan zijn voor iemand anders”. Konings gaf een inspirerende kijk op hospitality in de toekomst.

Eigenzinnig en innovatief

In 1987 was Hotel Management School Leeuwarden de derde hotelschool die in Nederland werd opgericht. Als nieuwkomer moest de opleiding zijn plekje nog veroveren. Vandaag de dag staat Hotel Management School bekend als eigenzinnig en innovatief. Duizenden alumni zijn over de hele wereld uitgewaaierd.

Uniek aan Hotel Management School is de Grand Tour (waarmee studenten delen van hun opleiding in het buitenland kunnen volgen) en het recent geïmplementeerde onderwijsconcept Design Based Education. Opleidingsdirecteur Marco te Hoor: “We zijn ontzettend trots, dat we het fundament voor ons 35-jarig bestaan samen met collega’s en onze alumni hebben kunnen leggen. Ik wil alle partners, afgestudeerden, collega’s en studenten van onze opleiding hartelijk danken voor hun aanwezigheid bij het vieren van deze mijlpaal.”