UNWTO Students League geeft Nederlandse studenten de kans om de toekomst van toerisme vorm te geven

Afbeelding
UNWTO Students League Gives Dutch Students the Opportunity to Shape Tourism’s Future

Twee studententeams van de opleidingen International Tourism and Leisure & Events van NHL Stenden gaan deelnemen aan de UNWTO Students League, een door de wereld toerisme organisatie uitgeschreven competitie tussen studenten van verschillende hogescholen om met nieuwe ideeën te komen om de hardgetroffen toeristische sector te helpen.

De UNWTO Students League Nederland wordt in samenwerking met het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH), hogeschool Saxion, Breda University of Applied Sciences (BUas), NHL Stenden en HZ University of Applied Sciences ontwikkeld. De Students League is opgericht om de samenwerking tussen de sector en het onderwijs te versterken. Naast het in kaart brengen van snel veranderende vaardigheden, richt de League zich op het bevorderen van digitalisering en innovatie. Daarnaast biedt het studenten de kans om oplossingen te creëren voor de vele uitdagingen waarmee de sector nu wordt geconfronteerd, waaronder het probleem van duurzaamheid en de impact van COVID-19.

Ondersteuning voor een sector in crisis

De UNWTO Students League Nederland loopt van 1-22 juni. Aansluitend hierop vindt komend collegejaar een tweede editie van de Students League plaats.

UNWTO-secretaris-generaal Zurab Pololikashvili: “Wereldwijd staat de toerismesector voor de grootste uitdaging van deze generatie. De sector zal nieuwe ideeën en bekwame professionals nodig hebben om het herstel te versnellen en economische en sociale voordelen te bieden aan iedereen. De UNWTO Students League helpt de toeristische professionals van morgen te koesteren en bevordert de waarden van innovatie en internationale solidariteit. Ik moedig geïnteresseerde studenten aan om zich in te schrijven en een actieve rol te spelen in de toekomst van de Nederlandse toerisme- en gastvrijheidssector.”

Nederlandse studenten doen mee aan wereldwijde uitdaging

In de tweede editie van de UNWTO Students League Nederland, gepland voor najaar 2020, nemen teams van Nederlandse hogescholen het tegen elkaar op om deel te nemen aan een wereldwijde finale van de UNWTO Students League. NBTC Holland Marketing en Kennisnetwerk Destinatie Nederland zullen in deze competitie participeren.

Initiatiefnemer Jan Willem Meijerhof van Saxion: "Een prachtige kans voor studenten in Nederland om bij te dragen aan de doelstellingen van de UNWTO en van nationale en regionale beleidsmakers. We kijken met belangstelling uit naar hun ideeën om toerisme opnieuw vorm te geven. " 

Menno Stokman, directeur van CELTH vult aan: "We zijn verheugd dat we als CELTH samen met Saxion, BUas, NHL Stenden en HZ ervoor kunnen zorgen dat Nederland een wereldwijde voortrekkersrol kan spelen in de samenwerking tussen de UNWTO, de overheid, de sector en het onderwijs."

Meer nieuws