Victor Mids en Danny Ghosen laten studenten anders kijken bij Start Academic Year

Afbeelding
Victor Mids

Na een lange tijd digitaal te openen kon NHL Stenden op maandag 29 augustus eindelijk het studiejaar weer fysiek aftrappen met Start Academic Year. Sprekers Victor Mids en Danny Ghosen daagden studenten en medewerkers uit om anders te kijken naar de wereld op twee heel verschillende manieren.

Start Academic Year op de campus

NHL Stenden kon voor het eerst sinds 2019 een fysieke aftrap geven aan het studiejaar. Een uitgelezen kans om iedereen op een interactieve manier welkom te heten. Sprekers Victor Mids en Danny Ghosen lieten de aanwezigen op een andere manier kijken naar de wereld, waar achter elke situatie meer zit dan je denkt. Oscar Couwenberg, lid van het CvB: “We zijn zeer verheugd dat we na twee jaar online starten onze studenten en medewerkers weer fysiek welkom mogen heten in het nieuwe studiejaar.” De openingsdag was gevuld met activiteiten, muziek en gratis ijs op het plein.

Wetenschap en illusie laten je anders kijken

Illusionist Victor Mids nam aanwezigen mee in zijn wereld van anders kijken en het misleiden van de geest. Hij bracht studenten en medewerkers in de war en vertelde over hoe je brein gestuurd kan worden om bepaalde keuzes te maken. En dat statistiek hier ook een grote rol in kan spelen. Zo bracht hij illusie en wetenschap op een boeiende manier samen en was niets wat het leek.

Vertellen over de andere wereld

Journalist en presentator Danny Ghosen sprak over een aantal indrukwekkende situaties en verhalen die hij en anderen hebben meegemaakt die raken aan thema’s als cultuur, racisme, drugs en geweld. Achter elke situatie schuilt een ander verhaal en hij prikkelde dan ook de luisteraars om niet blind de verhalen te volgen, maar het gesprek aan te gaan en de mens achter het verhaal te leren kennen.