Studiekiezers vanuit de hele wereld maken online en live kennis met NHL Stenden

vrijdag 11 juni 2021

Speeddaten met studenten, live of aan de andere kant van de wereld aansluiten bij een campus tour, vanaf een pop-up terras je studie kiezen of via een vlog een kijkje nemen in het studentenleven; het was voor potentiële studenten van NHL Stenden allemaal mogelijk afgelopen week. Om op te vallen in de grote stroom van online events, zette de hogeschool voor de locaties Emmen en Leeuwarden een aansprekend programma neer vóór en dóór studenten. En met succes: in totaal meldden zich ruim 1000 geïnteresseerden aan.

Rondleiding XL 8 juni 2021

Dive into your study

“In tijden van reisrestricties tóch een mooie indruk geven van studeren bij NHL Stenden, waarbij de focus ligt op het delen van ervaringen. Dat was ons doel en met 340 unieke bezoekers vanuit de hele wereld zijn we trots dat we dit hebben neergezet.”, aldus internationale studenten Christina Ivanova en Neele Schürmann. Zij weten als geen ander hoe je een authentiek beeld geeft van hoe het is om bij NHL Stenden te studeren en kregen daarom de vrije hand in de samenstelling en uitvoering van het online event op 11 juni. Internationale studiekiezers konden zich naast een campus tour, speeddates met studenten en vlogs van het studentenleven, laten meenemen in lopende projecten en opdrachten om zo een indruk te krijgen van de manier van studeren binnen de hogeschool.

Rondleiding XL en Open Dag

Voor studiekiezers die sfeer wilden proeven, werden in Leeuwarden en Emmen de Rondleidingen XL op 8 en 9 juni georganiseerd met aansluitend de Online Open Dag op 10 juni. Studenten deelden hun persoonlijke verhalen over studeren bij NHL Stenden, het studentenleven en de stage- en studeermogelijkheden in het buitenland. Daarnaast gaven allerlei video's een inkijkje in de verschillende opleidingsrichtingen. Hotspots als de restaurants, koffiebars, studentinfo en de bibliotheek werden uiteraard niet overgeslagen. Studiekiezers die nog veel vragen hadden, konden een online studiekeuzegesprek voeren met één van de studiekeuzeadviseurs van de hogeschool. In Emmen werd er nog een schepje bovenop gedaan met een sfeervol terras conform de coronamaatregelen, waar aankomende studenten werden bediend dóór huidige studenten. In totaal meldden 668 studiekiezers zich aan voor de rondleidingen en online open dag.