Binnen het lectoraat Zorg & Innovatie in de Psychiatrie werkt Carla Elzinga als docent-onderzoeker verbonden aan het project “Psycho-educatie voor naasten van jongvolwassen met een vroege psychose”.

Carla heeft HBO-V gevolgd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Vanaf de start van de opleiding wist ze dat ze wilde afstuderen in de GGZ. Met een specialisatie Kind & Jeugd erbij om meer te weten over de ontwikkeling van baby tot volwassene en zo ook meer te weten over hoe problemen in de volwassenheid kunnen ontstaan.

Carla heeft verschillende werkplekken gehad binnen zowel de jeugdzorg als de (forensische) psychiatrie en zorg voor asielzoekers. Als verpleegkundige werkte ze bij een FACT-team van Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en heeft zich verder ontwikkeld in het vak van verpleegkundige in de chronische verslavingszorg.

Gedurende de master-opleiding tot Verpleegkundig Specialist GGZ groeide Carla haar interesse voor wetenschappelijk onderzoek. Vooral de verbinding tussen het werk in de praktijk en wetenschappelijk onderzoek vindt Carla belangrijk. Momenteel werkt Carla als Verpleegkundig Specialist GGZ binnen een FACT-team van Verslavingszorg Noord Nederland. Binnen dezelfde organisatie vervult Carla ook een rol bij het ontwikkelen van zorginhoudelijk beleid. Ze is zorgportfolio-regisseur op het gebied van Lichamelijk Welzijn & Leefstijl. Daarnaast is Carla werkzaam als docent onderzoeker bij het lectoraat Zorg & Innovatie in de Psychiatrie.

Lectoraat