Het lectoraat Design Driven Innovationonderschrijft het NHL Stenden brede onderwijsconcept Design Based Education (DBE). Hierin werken studenten, docent-onderzoekers en bedrijven samen in projecten die zich bevinden in een complexe context. Samen met maatschappelijke partners is ons onderwijsteam voortdurend betrokken in een proces van matchmaking, waarbij de belangen en inhoud van praktijkvragen, onderwijsdoelen en studentwensen op elkaar afgestemd worden om zo tot een rijk en actueel curriculum te komen. De set aan eisen die we stellen aan deze cases noemen we ontvankelijkheidscriteria. Deze, samen met de ZelCom-niveauduiding, zorgen voor een juiste inschaling op thematiek, complexiteit en plaatsing in het curriculum. Dit creëert een inspirerende omgeving die de intrinsieke motivatie bevordert en zo meerwaarde biedt voor alle betrokkenen.   

Alle onderwijsactiviteiten functioneren in samenhang, en dienen eenzelfde doel: het faciliteren, richten en bevorderen van de leerervaring in een geijkte reeks ontwerp-onderzoeks cases. De onderwijsbehoefte wordt afgeleid uit de programma-architectuur van de opleiding. 

De student zoekt een eigen weg in deze relevante ervaringen door te reflecteren. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de vaste set van leeruitkomsten die aan het begin van de opleiding worden gedeeld. Gedurende de opleiding krijgen de leeruitkomsten steeds meer inhoud en betekenis tot en met de laatste periode waarin alle leeruitkomsten via een Assessment of Learning worden getoetst. Ook krijgt de student andere kaders aangeboden die helpen in het vormgeven van het leerproces zoals de ontvankelijkheidscriteria (kwaliteitseisen die gesteld worden aan leer- en beroepsproducten), (master) standaarden en beroepsrollen. 

Afbeelding
Lectoraat Design Driven Innovation spel