Luewton L. F. Agostinho (1974) studeerde af als civiel ingenieur aan de Universidade Federal do Ceará, Fortaleza, Brazilië en volgde hier de master Sanitation Engineering. Na zijn afstuderen wijdde hij zich voor meer dan vijftien jaar aan wetenschap en onderwijs, waarbij hij onderzoeksprojecten coördineerde en ontwikkelde voor jonge wetenschappers.

Contactgegevens

Neem voor meer informatie contact op via e-mail.

In 2002 werd hij gevraagd als voorzitter van de Latijns-Amerikaanse commissie Milset (Mouvement pour le Loisir Scientifique et Technique), een functie die hij vier jaar vervulde. In 2008 kwam Luewton naar Nederland om te promoveren aan de TU Delft, binnen een gecombineerd programma met Wetsus, Centre of Excellence in Duurzame Watertechnologie.

Hij verdedigde zijn proefschrift ‘Electrohydrodynamic Atomization in the Simple-Jet mode, out-scaling and application’ in februari 2013 en begon diezelfde maand als lector Watertechnologie bij NHL. Luewton Agostinho publiceerde meer dan twintig artikelen in nationale en internationale tijdschriften en leverde bijdrages aan boeken en technische commentaren.

Lectoraat

Watertechnologie